Dimecres 17 de febrer a la casa de l’Ardiaca, Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona es va presentar l’últim número de Canemàs, revista de pensament associatiu (el que fa 11), un exemplar monogràfic sobre Joan Amades i que vol presentar aquest autor des de perspectives poc conegudes a hores d’ara.

Editat conjuntament amb l’Associació Cultural Joan Amades, el nou exemplar de Canemàs commemora el 125è aniversari del naixement del folklorista. A la sala hi havia un bon nombre dels autors d’aquest monogràfic: Josep Fornés, Gustau Molas, Carme Oriol, Ramon Vilar, Montserrat Garrich, Víctor Pàmies, Jaume Bernadet i Antoni Serés, així com d’estudiosos de la seva obra i activistes de la cultura popular. Un dels punts forts d’aquest exemplar és que s’adapta el format de Canemàs per oferir una panoràmica de la personalitat i el llegat de Joan Amades. Així, hi trobem deu articles que tracten diverses vessants d’Amades, incloent-hi una entrevista a la folklorista Ramona Violant.

“Els articles ofereixen un Amades renovat”, ha comentat a la presentació Antoni Serés, secretari de l’Associació Cultural Joan Amades, que ha ofert un resum precís de cadascun dels articles i dels autors. “És un orgull per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català [entitat editora de Canemàs] haver pogut contribuir amb l’edició d’aquest monogràfic a la celebració dels 125 anys del naixement de Joan Amades”, ha exposat Josep Viana, president de l’Ens. Sobre aquest aspecte ha incidit Amadeu Carbó, president de l’Associació Cultural Joan Amades, en referir-se que el format de Canemàs i la seva voluntat de perdurar en el temps són “la millor manera de commemorar, amb una publicació, el 125è aniversari del naixement d’Amades”.

Finalment, Francesc Fabregat, cap de Cultura Popular de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, ha defensat la validesa del llegat de Joan Amades, i ha establert un paral·lelisme amb la importància de publicacions com Canemàs, tot recordant la figura d’Antoni Carné, darrerament traspassat i reivindicant la tasca del seu coordinador Joan-Ramon Gordo.

Per a més informació per adquirir el nou número de Canemàs i fer-se’n subscriptor, podeu fer clic aquí o posar-vos en contacte a [email protected] o al 93 269 10 42

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa