Tornaveu
Intercanvi de cultura popular entre Barcelona i Reus, una bona experiència

Enguany l’IMAC i Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus i l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona han començat diferents línies de col·laboració, entre les quals cal destacar l’intercanvi festiu entre Barcelona i Reus, que va començar per les festes de Santa Eulàlia, la copatrona de la ciutat de Barcelona i conclourà pels voltants de Sant Pere, Festa Major de la ciutat de Reus.

Tot i que comparteixen bona part de l’imaginari festiu i moltes tradicions comunes, cada població catalana viu la festa a la seva manera. Reus i Barcelona no en són una excepció.

El Seguici Popular de Barcelona (conjunt ordenat de balls, danses, figures i altres manifestacions festives) es va constituir l’any 1993 amb la voluntat de ser un referent en el patrimoni històric i cultural de la ciutat. Una vegada ja havia finalitzat el procés de recuperació de la imatgeria festiva que en forma part, es van establir els protocols d’actuació de les figures, dels balls i de les músiques que els són pròpies i de la seva participació en aquells actes en els quals la seva presència institucional moltes vegades ha de ser imprescindible.

El Seguici Popular de Reus es reestructura a partir de 1980, en un moment de pujança general de les festes populars al carrer i de restabliment de moltes pràctiques festives tradicionals, es recuperen els components de l’antic seguici i es constitueix una fórmula que possibilita una major participació a la festa. En l’actualitat són la base d’un associacionisme festiu que mou un volum considerable de persones.

Les activitats que estan programades a la ciutat de Reus són:

Del 5 al 15 de juny
al Palau Bofarull, exposició de les figures dels Seguicis Festius de Barcelona.

Dissabte 15 de juny
Cercavila per la ciutat acabant amb el Toc d’inici a la Pl. Mercadal.

Podeu accedir al programa detallat clicant aquí.
Per a més informació 902 12 12 02

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa