Tornaveu
Idees ciutadanes per a la Catalunya independent

“Una nova xarxa ferroviària? Un sistema educatiu basat en el model finlandès? Un model sanitari públic de qualitat amb nous estàndards? Tens una idea sobre com vols que sigui la Catalunya del futur i la vols compartir?” Amb aquest missatge, la plataforma The Catalan Project convida els catalans a participar a través d’Internet en un procés democràtic i plural en què la societat civil pugui explicar què n’espera, de la Catalunya independent.

Al web de The Catalan Project tothom pot aportar les seves idees sobre aquests temes i molts més com cultura, llengua, economia, sistema polític, etcètera, i conèixer alhora les propostes dels altres, en format de vídeos explicatius, articles, imatges o àudios. I més enllà d’aplegar opinions i aspiracions dels catalans, els impulsors del projecte asseguren que la plataforma “també té la voluntat de ser accessible a la comunitat internacional per divulgar el tarannà participatiu i obert de la societat catalana”.

Les propostes, però, no es queden només al web del projecte, sinó que es difonen a través de les xarxes socials, com si es tractés d’una àgora 2.0. La funció més important que pretén assumir la plataforma és “esdevenir un vas comunicant entre la societat, els partits polítics i els mitjans de comunicació, per decidir la Catalunya del futur de forma radicalment democràtica, en un procés dinàmic no sotmès a cap partit polític”.

La plataforma és una iniciativa sense ànim de lucre d’un grup de joves que volen arribar a tota la societat amb material audiovisual i molt didàctic. Per això al seu web, en català, castellà i anglès, a més de les opinions dels ciutadans, es pot trobar també documentació de ponències i conferències, així com el testimoni de persones que destaquen en algun àmbit acadèmic i que poden aportar dades i arguments objectius a favor d’un estat propi i del dret a decidir.

I com en molts projectes sorgits de la iniciativa de la societat civil, The Catalan Project també ha recorregut a la plataforma de micromecenatge Verkami per finançar el projecte. De moment ha recaptat 6.000 dels 12.000 euros que ha sol·licitat per a la creació i manteniment de la pàgina web.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa