Tornaveu
Figueres vol ser referència mundial del circ

El Museu Dalí va posar Figueres al mapamundi de la cultura. Un focus d’atracció turística incontestable que cada any atrau visitants de tot el planeta. Però aquesta ciutat empordanesa ambiciona ser també una referència internacional per als amants del circ recuperant un dels seus edificis de major valor arquitectònic per convertir-lo en un Museu Europeu del Circ. Es tracta de la Casa Nouvilas, situada al carrer Nou, al cor de la ciutat. Un edifici senyorial de 1895 que l’Ajuntament i el Consell Comarcal van adquirir l’any 2008 per 3,8 milions d’euros, però que des d’aleshores es troba sense cap ús.

Tant el consistori com el Circus Arts Foundation –organitzadora del Festival de Circ de Figueres- veuen amb bons ulls aquesta possibilitat, que ha rebut el suport de l’associació Comerç Figueres amb una campanya de recollida de signatures als comerços de la ciutat i també a la plataforma Change.org. Sota el nom de Tots pel Museu del Circ!, l’entitat vol sumar-se a les veus favorables a aquesta iniciativa, que titlla “d’oportunitat única per crear un punt d’atracció de rellevància mundial a la nostra ciutat”. De moment, ja han imprès 50.000 desplegables i 2.000 cartells, que repartiran entre establiments de tota la comarca.

“Ens sembla molt encertat situar el Museu del Circ a la Casa Nouvilas del carrer Nou, perquè encaixaria amb un model de planificació comercial estratègic recuperant i donant un ús públic a un dels edificis de més valor arquitectònic de Figueres”, asseguren en un comunicat.

El projecte de museu inclou una carpa d’espectacles en viu, i segons els seus impulsors, suposaria nombrosos beneficis turístics, culturals, econòmics, educatius i urbanístics per a la ciutat. De fet, el Museu del Circ compta amb l’aval dels creadors del Festival del Circ de Figueres, que cada any atrau més de 30.000 espectadors i genera un retorn econòmic a la ciutat de més d’1,2 milions d’euros en només 5 dies.

Podeu signar a favor de la campanya Tots pel Museu del Circ, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa