Tornaveu
Fibrescampus aplegarà els millors artesans de la cistelleria

Recordeu els cistells de pauma que es duien a les piscines als anys setanta? Si participeu en els tallers de Fibrescampus, que se celebra entre el 3 i els 6 d’agost al Museu de la Pauma de Mas de Barberans, en podreu fer un amb l’ajuda dels artesans d’Artpauma. I també podreu conèixer diferents tècniques del treball de la pauma de les quals no es té constància que mai s’hagin fet servir a les Terres de l’Ebre, com ara un taller per elaborar una safata de base rectangular, cosida fent angles de 90 graus. Són dues de les propostes del Fibrescampus, que se celebrarà el marc del programa de Campus de cultura popular de la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat.

Altres tallers estan relacionats amb l’ús d’ampolles. Així tindrem artesans del taller d’espart de la Universitat Popular d’Albacete que ensenyaran com folrar una ampolla o una carabassa amb espart, una pràctica molt utilitzada per pagesos i pastors per protegir ampolles, garrafes o carabasses les folraven amb llates d’espart cru o picat. Paral·lelament, dos dels grans mestres de la cistelleria catalana, Paco Trepat i Joan Farré, impartiran un segon taller per tal d’elaborar amb vímet un ampoller.

Segons ha informat l’organització –les places ja estan exhaurides-, es deixa de banda el seu component més internacional per posar el focus en artesans i artesanes d’arreu de l’Estat, com una mostra de suport al sector en aquests temps difícils que ha tocat viure. Els tallers monogràfics es combinaran amb les xerrades que combinen els coneixements tradicionals i la innovació en una expressió de cultura popular que és universal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa