Tornaveu
Festival Undàrius, on la cultura catalana i occitana es fusionen

Les fronteres culturals mai no són fixes. Són movibles i permeables, i en el cas de la cultura catalana, abasten un important territori no sempre connectat geogràficament. Convertir-se en el punt de trobada de l’oferta cultural de l’euroregió definida pel triangle Barcelona-Tolosa-Montpeller és l’objectiu del Festival Undàrius, punt de referència estival a Girona, que tindrà lloc entre el 28 de juny i l’1 de juliol. L’organització en destaca la “vocació transfronterera i dedicat a la cultura popular i tradicional, catalana i occitana però també obert i connectat amb les altres cultures d’Europa”, amb una programació, farcida de tallers, cursos, concerts, balls i espectacles, que vol fer-se el seu lloc dins l’oferta cultural de l’euroregió, on Girona ocupa una posició privilegiada.

Precisament per la vocació d’acostar la cultura a tots els públics, el Festival Undàrius ofereix tota la seva programació gratuïta, llevat del taller d’acordió, i algunes activitats són gratuïtes però requereixen inscripció prèvia.

El festival comença dijous 28 a la rambla de la Llibertat, amb la inauguració, amb animació familiar i l’espectacle Cançons de festa; cançons d’ara i de sempre, i l’actuació de Grillats amb Canya. Divendres a la tarda es presenta el Campus de cultura popular i tradicional de Girona, amb la primera xerrada, Calendaris, la indústria catalana d’organitzar el temps, a càrrec d’Amadeu Carbó. Paral·lelament, hi haurà tallers infantils, perquè els més menuts puguin fer un capgròs, i participar en una cercavila de titelles. Al vespre, a la plaça dels Jurats, hi haurà concerts i balls, a més d’una exhibició de la colla sardanista Aires Gironins del GEiEG.

L’endemà dissabte hi haurà activitats al centre cívic Sant Narcís i al centre cívic La Mercè, amb tallers de dansa. També al centre cívic Barri-Vell-Mercadal acollirà un taller d’acordió diatònic, que té un preu de 10 euros. A la tarda hi ha trobada de puntaires i sardanes, acompanyades per la cobla Rossinyolets. I a les 19h, cercavila i espectacle de danses tradicionals a la plaça del vi.

Diumenge al matí, visites guiades per la ciutat, i després de dinar es reprenen els tallers de danses, i també podreu assistir a la conferència il·lustrada d’Anaís Falcó i Cristian Simelio Balls cantats, follies, cobles i corrandes: la transgressió de dir cantant. Al vespre, segueixen els concerts i balls al Teatre del Centre Cívic Sant Narcís.

Trobareu el programa complet del Festival Undàrius, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa