Tornaveu
‘Fang i setge’ omple d’emoció el Nadal

Al teatre de la Passió d’Olesa, fins a l’11 de gener, es representa el musical Fang i setge, que adapta per a l’escenari el setge de Barcelona del 1714. L’obra ha comptat amb les composicions del músic Salvador Brotons, les lletres del poeta Josep Pedrals i la dramatúrgia de Marc Rosich, amb la direcció de Joan Font, director i fundador del Grup Comediants des de l’any 1972.

Fang i setge és un musical ambiciós i que emociona per què és un homenatge als catalans que van resistir al setge de Barcelona. I es fa per mitjà de la història de l’Ònia, interpretada per Aina Agustí, que desobeeix el seu pare per quedar-se dins de la ciutat per defensar-la de l’amenaça borbònica. Però la noia no està sola, l’acompanya en William Plowright, interpretat per Jordi Llordella, un soldat ras anglès que també desobeeix, en el seu cas, l’ordre de retirada dels seus compatriotes, i es queda dins les muralles, en un principi pel seu amor a l’Ònia, però ràpidament entendrà els valors de justícia presents en l’acte de resistir.

Teixit social del teatre català

A l’obra hi figuren noms coneguts de l’escena teatral com ara Lloll Bertran, Ferran Frauca, que encarna el general Villarroel, Pep Molina, Oriol Genís o Quimet Pla. Compartint escenari els acompanyen actors amateurs i estudiants de teatre, indispensables per donar una dimensió d’espectacularitat a l’obra i reproduïr la dimensió social del setge: hi ha moments que sobre l’escenari hi ha més de 100 actors, acompanyats sempre per una orquestra en directe. Cal destacar, doncs, que el musical també és una prova del fort teixit cultural i social català. Un altre dels punts que distingeixen l’obra és la preeminència que té el paper de les dones en la trama. A Fang i setge hi és molt present una visió femenina del setge per explicar el dia a dia de la ciutat.

Aquesta gran producció es podrà veure els divendres, dissabtes i diumenges fins a l’11 de gener al Teatre de la Passió d’Olesa, que compta amb l’escenari més gran de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa