Tornaveu
'Fang i setge', el musical del 1714 que omplirà de pólvora el teatre Victòria

Després de ser un èxit al teatre de la Passió d’Olesa on ha fet dues temporades, arriba al teatre Victòria de Barcelona, del 9 de febrer al 28 de març, el musical Fang i setge, una adaptació emotiva per a l’escenari del setge de Barcelona del 1714.

Al teatre de la Passió d’Olesa, fins a l’11 de gener, es representa el musical Fang i setge, que adapta per a l’escenari el setge de Barcelona del 1714. L’obra ha comptat amb les composicions del músic Salvador Brotons, les lletres del poeta Josep Pedrals i la dramatúrgia de Marc Rosich, amb la direcció de Marc Angelet i la coreografia de Toni Mira.

Fang i setge és un musical ambiciós i que emociona per què és un homenatge als catalans que van resistir al setge de Barcelona. I es fa per mitjà de la història de l’Ònia, interpretada en la seva estada a Barcelona per Neus Pàmies, que desobeeix el seu pare per quedar-se dins de la ciutat per defensar-la de l’amenaça borbònica. Però la noia no està sola, l’acompanya en William Plowright, interpretat per Jordi Llordella, un soldat ras anglès que també desobeeix, en el seu cas, l’ordre de retirada dels seus compatriotes, i es queda dins les muralles, en un principi pel seu amor a l’Ònia, però ràpidament entendrà els valors de justícia presents en l’acte de resistir.

Tots els sentits alerta

A l’obra hi figuren noms coneguts de l’escena teatral com ara Lloll Bertran, Ferran Frauca, que encarna el general Villarroel, o Oriol Genís. “Fang i setge és un espectacle que, adoptant els contorns d’un musical de gran format, vol apropar els espectadors a la vida dintre els murs de la ciutat assetjada. Amb la intenció de fer-los partícips del nervi, la rauxa i l’angoixa dels moments més virulents del conflicte”, expliquen els organitzadors. La trama, vertiginosa i amb gran sentit del ritme, portarà el públic a olorar el fang i la pólvora d’alguns dels escenaris crucials del setge, com ara el Baluard de Santa Clara o el Fossar de les Moreres. Si bé s’hi viurà la por i la impotència, els patiments propis de la reclusió, l’obra també “documenta l’esperança festiva dels seus habitants, les alegries senzilles de la vida quotidiana a la ciutat i l’explosiva eufòria per les petites victòries diàries”. Un altre dels punts que distingeixen l’obra és la preeminència que té el paper de les dones en la trama. A Fang i setge hi és molt present una visió femenina del setge per explicar el dia a dia de la ciutat.

Fang i setge és una història d’amor i de llibertat, una producció que espera ampliar el seu públic amb l’estada al Teatre Victòria del 9 de febrer al 28 de març.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa