Tornaveu
Èxit de la IV Bastonada de Can Galta

El passat dissabte 26 de Novembre es va celebrar la IV Bastonada de Can Galta –acte organitzat per la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya– que enguany estava encabida no només en els actes de la Festa Major del Barri de Sant Andreu de Barcelona sinó que a més un acte col·laborador amb la Marató de TV3 d’aquest any.

La cercavila, que va començar a les 10h del matí a Plaça Orfila, va recórrer els carrers del centre de Sant Andreu passant per la Plaça de Can Fabra i finalitzant l’acte al Mercat de Sant Andreu. Amb la participació de la Colla Bastonera de Cànoves, Ball de Bastons de Castellar del Vallès, Ball de Bastons de Salou, Bastoners de Terrassa, Bastoners del Casc Antic, Esbart Dansaire Sant Adrià i Estelladors Prats de Lluçanès; Sant Andreu esva omplir de colors i els sons característics d’aquesta dansa tan antiga –com són el dringar dels picarols, els instruments musicals marcant el ritme i els bastons picant amb altres bastons o el terra– ho van inundartot durant el matí.

Després de fer una gran actuació dins del Mercat de Sant Andreu, les colles de Ball de Bastons van fer la ballada final just a l’entrada d’aquest gran mercat del segle XIX.

Finalment, l’esdeveniment va concloure amb el lliurament de premis del III Concurs Fotogràfic “Ball de Bastons” el qual va tenir a prop d’un centenar d’obres presentades. El Jurat, format per les productores i professionals de la fotografia “Filigrana Produccions” i “Monda Lironda”, i Marina Aparicio Prat com a representant de la Junta de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya van repartir dos accèssits: “Peus i Bastons” de Marta Iglesias Lizan i “Mirant els Bastoners” de Benvingut Xandri Cardona. El tercer premi fou per l’obra “Anant cap a la Trobada” de Miquel Planells Saurina. El segon premi va ser per la fotografia “Bastons i recó de la calma” d’Andreu Noguero Cazorla. El primer premi fou atorgat a un ballador participant en la IV Bastonada de Can Galta: el terrassenc Manel Marquès del Águila que va guanyar el concurs amb la seva obra “El Guerrer”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa