Tornaveu
EULÀLIA: La poesia de la història.

Representació de la vida i passió de Santa Eulàlia

L’Esbart Ciutat Comtal presenta els propers 8 i 9 de febrer l’espectacle de dansa EULÀLIA, representació de la vida i passió de la Santa, a la Catedral de Barcelona.

Per segon any consecutiu, l’altar major de la Catedral de Barcelona tornarà a esdevenir l’escenari on recrearem la vida de Santa Eulàlia, just damunt de la Cripta on descansen les seves despulles. La professió de la seva fe cristiana, els martiris que va patir, la seva mort i posterior glorificació prenen vida a través de la coreografia de Lluís Calduch i Ramos, director de l’Esbart Ciutat Comtal, i de la música de Francesc Cassú i Jordi.

EULÀLIA és un espectacle que reviu i enalteix els valors que van guiar la patrona de la ciutat de Barcelona en la seva fe, fidelitat, llibertat i fermesa en les seves creences. Es tracta d’una crònica llegendària, explicada amb passatges literaris que revesteix els fets històrics i documentats de la seva vida. Alhora també és un homenatge al patrimoni social, cultural i religiós que la devoció a Santa Eulàlia significa en l’esdevenir històric de la ciutat comtal.

I amb aquesta voluntat, la d’entregar a Barcelona i la seva ciutadania un fragment de la seva història, a l’Esbart Ciutat Comtal vam començar a treballar, l’any 2007, en aquest espectacle que s’emmarca en les manifestacions folklòriques de caire religiós del nostre país com, per exemple, les Moixigangues que representen la passió de Crist o de la Mare de Déu, o bé el Retaule de Santa Tecla de Tarragona.

Des de la seva creació, l’any 1959, a l’Esbart Ciutat Comtal sempre hem treballat per enriquir la cultura catalana, i en concret la dansa d’arrel tradicional. Amb EULÀLIA fem un pas endavant com a entitat i apostem per un format inèdit en el nostre currículum: més de quaranta persones voluntàries duem a terme un espectacle amb el rigor i la professionalitat que la Catedral i la ciutat de Barcelona es mereixen.

EULÀLIA, representació de la vida i passió de Santa Eulàlia
Funcions:

  • dissabte, 8 de febrer de 2014, a les 20:30 h.
  • diumenge, 9 de febrer de 2014, a les 16:45 h.

Lloc: Catedral de Barcelona.
Entrada gratuïta per ordre estricte d’arribada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa