Tornaveu
Esclat final de la Festa Catalana al Castell de Montjuïc

Des del mes d’abril al llarg de nombroses setmanes la Festa Catalana al Castell de Montjuïc ha portat una gran diversitat de manifestacions de la cultura popular catalana. El cap de setmana del 3 i 4 d’octubre se celebraran les dues últimes cites de la proposta d’Adifolk, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Per aquest Esclat Final de Festa, el dissabte 3 d’octubre de 16h a 18h al pati d’armes del Castell de Montjuïc hi actuaran els Gegants del Prat de Llobregat i el grup de música tradicional mataroní Músx. Pel que fa al diumenge, en el mateix horari, els Gegants del Prat i el grup Músx hi repeteixen i, a més, hi haurà l’actuació dels bastoners de l’Esbart Català de Dansaires.

En total s’hauran celebrat 14 dies de festa catalana. “Estem satisfets perquè s’han complert els objectius, amb 3000 persones de mitjana per dia, creiem que hem apropat la cultura catalana als visitants del Castell de Montjuïc, però la sensació és agredolça atesa la dificultat d’entesa amb l’empresa que explota el Castell, sobretot pel que fa al desenvolupament de les activitats (dificultats en els accessos…)”, valora Joan Gómez, president d’Adifolk. Després d’una temporada intensa, ja que aquesta entitat de tercer nivell ha ampliat els dies de les Jornades Internacionals Folklòriques, incloent-hi Barcelona com a escenari dins les festes de la Mercè, i a l’agost va celebrar el seu Aplec Internacional, que enguany va desembarcar la cultura catalana a Torí, Gómez comenta que necessiten uns dies de reflexió tant en el si d’Adifolk com amb els contactes amb l’Ajuntament de Barcelona. “Després d’una primera edició durant l’any passat de la Festa Catalana al Castell de Montjuïc, amb 4 dies d’actuacions, aquesta edició n’hem fet 14, ha anat molt bé, però hem d’asseure’ns tots plegats per reflexionar”, comenta Gómez.

L’assistència a l’acte del dissabte va inclòs dins el preu de l’entrada al Castell, que cal pagar-la, excepte els registrats al programa Gaudir +BCN, els posseïdors de la targeta rosa gratuïta, entre d’altres opcions per entrar gratuïtament tal com s’especifica al web del Castell. Per al diumenge l’entrada és gratuïta. Com és habitual, tant dissabte com diumenge al llarg de tot el dia hi haurà una mostra de productes artesans per tal de degustar formatges, embotits, caves, herbes remeieres, joguines artesanals..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa