Tornaveu
Escala, la festa del patrimoni marítim a Barcelona

Barcelona acull per primera vegada el festival Escala a Barcelona, Festa de la Cultura Marítima per donar a conèixer i promoure els lligams que té la ciutat amb la cultura i el patrimoni marítims. És per això que entre el 18 i el 20 de març el Port de Barcelona canviarà la seva fesomia i acollirà una trentena de grans embarcacions tradicionals i velers, així com una programació variada amb activitats familiars, demostracions d’oficis i tradicions marineres, espectacles, concerts i un espai gastronòmic.

L’esdeveniment té l’objectiu de consolidar-se com a un dels festivals més emblemàtics de la ciutat, tal com succeeix en altres ciutats d’Europa. Amb aquest objectiu, com explica l’organització, Escala a Barcelona “aplega els esforços de diferents institucions, entitats, associacions ciutadanes i culturals, empreses i particulars”, per tal de posar les bases d’un festival de ciutat de caire participatiu adreçat als ciutadans i ciutadanes de totes les edats, i en especial, al públic familiar. La iniciativa neix arran de la col·laboració que s’ha establert amb els organitzadors del festival marítim Escale à Sète, al Llenguadoc francès, que enguany celebra la quarta edició. Tots dos festivals tenen l’objectiu d’iniciar de forma conjunta un projecte que impulsi la cultura marítima en els dos territoris: Occitània i Catalunya.

El públic podrà gaudir, a més de concerts, actuacions i mostres de cultura popular que permetran viure una jornada lúdica i festiva amb tota la família, així com de demostracions esportives de patins de vela júnior, de rem i de ràdio-control. Els concerts dels grups La Raval’s Band i The New Catalan Ensemble seran un dels atractius de les nits del cap de setmana. A més, l’espai gastronòmic del festival comptarà amb la presència de food trucks que ens aproparan als sabors del mar.

La programació d’Escala a Barcelona compta també amb un cicle de tertúlies i xerrades anomenat Cafè de Gent de mar que tractaran, des de diversos punts de vista, temes de patrimoni marítim, d’embarcacions clàssiques i tradicionals i de la pràctica de la navegació. Aquestes trobades tindran lloc al Museu Marítim, al Centre d’Interpretació de la Barcelona World Race, al Reial Club Marítim i al Consorci El Far, on també es podran visitar diverses exposicions obertes al públic.

Hi trobareu la programació completa, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa