Tornaveu
Es posa en marxa l’Agenda de l’Associacionisme i la Cultura Popular

Amb el pas del temps, la cultura popular catalana ha guanyat terreny i visibilitat social. La tasca de les persones, entitats i federacions que composen el teixit associatiu i el creixent interès de la gent per les tradicions del país ha estat decisiu. Malgrat tot, hi ha camí per recórrer. La irrupció de les noves tecnologies significa també noves possibilitats per consolidar la feina feta i arribar a un públic més ampli.

En aquest marc, l’Ens de Comunicació Associativa, conjuntament amb les federacions adherides, ha impulsat l’Agenda de l’Associacionisme i la Cultura Popular, un espai web que vol aglutinar l’àmplia i extensa oferta d’activitats i propostes d’aquest sector per posar-les a disposició del ciutadà amb l’objectiu, a mig termini, d’esdevenir l’agenda de referència d’aquest àmbit.

Conscients de l’absència d’una agenda potent que canalitzi la ingent quantitat d’iniciatives que es fan al llarg del territori, i en el marc de la seva missió fundacional, l’ENS va liderar aquesta proposta cercant la implicació de les principals federacions de cultura popular. D’aquesta manera, se sumen esforços per un objectiu comú: aconseguir difusió, guanyar visibilitat i reconeixement.

L’Agenda té diferents nivells. Per una banda, cada federació que ho desitgi pot disposar, a cost zero, d’una pàgina pròpia pels seus actes i els dels seus adherits. Per altra, les entitats de base que també vulguin, poden tenir un espai web propi. En aquest cas, haurien d’assumir el cost de l’allotjament, tot i que es pot compensar si es centralitza al hosting principal de l’Agenda.

Les activitats publicades, no només apareixeran al portal específic de l’entitat i de la federació corresponent, sinó que s’aglutinaran a la pàgina principal de l’Agenda, compartida per totes les entitats de l’associacionisme cultural català i d’informació transversalment potent, multiplicant d’aquesta manera la divulgació.

Més enllà del portal, es disposarà d’eines pròpies per aconseguir més difusió: les xarxes socials, un butlletí periòdic i, per a dispositius intel·ligents, l’aplicació de Tornaveu (ja disponible per a iPhone i Android) inclourà properament un espai pels esdeveniments de l’Agenda.

L’objectiu és molt ambiciós: esdevenir l’agenda de referència del teixit associatiu cultural de Catalunya. Per aconseguir-ho, es compta amb la implicació dels seus protagonistes, els integrants de la cultura popular catalana.

Consulteu la pàgina web de l’agenda i subscriviu-vos al seu butlletí.
Per a més informació, podeu contactar-nos a través del següent correu electrònic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa