Tornaveu
Els Premis Ateneus més reivindicatius

La Pedrera de Barcelona ha acollit aquest dimarts, 12 de desembre, el lliurament dels Premis Ateneus 2017. En la seva vint-i-vuitena edició, el certamen impulsat per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) ha donat visibilitat al moviment associatiu cultural català en una nit de gala. Els guardons reconeixen la tasca duta a terme per les entitats i associacions de Catalunya al llarg de l’any en sis categories diferents.

Amb motiu de l’any Puig i Cadafalch, la FAC i Teatre Obligatori han impulsat l’espectacle teatral Puig i Cadafalch, un croquis. L’actor Sergi Mateu ha encarnat el polític maresmenc denunciant la uniformitat del pensament polític a les Corts Espanyoles a principis del segle XX.

Cent anys més tard, els parlaments dels representats públics – entre els quals no ha faltat la intervenció via videoconferència del conseller Lluís Puig –, s’han expressat en la mateixa direcció. Bernat Valls, director general d’Acció Cívica i Comunitària, ha denunciat la gran anormalitat del moment polític actual, marcat per l’empresonament de presos polítics i la intervenció de l’autonomia catalana. Al seu torn, el diputat de cultura de la Diputació de Barcelona Juanjo Puigcorbé ha manifestat que la societat catalana encara havia d’estar preparada per resistir nous envits. En aquest context, Àngels Blasco ha volgut manifestar el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals a la tasca desenvolupada pels ateneus.

En el terreny estrictament cultural, els Premis Ateneus han reconegut el talent de La nova web de La Cate, del Patronat de la Catequística de Figueres, amb el Premi a la Comunicació Associativa; Refugis, de la Societat Coral Obrera La Glòria Sentmenatenca de Sentmenat, amb el Premi a la Creativitat Artística; Espectacles amb intèrpret de llenguatge de sords, de Lluïsos d’Horta de Barcelona, amb el Premi a la Capacitat d’Innovació; Colla Castellera de Madrid, del Cercle Català de Madrid, amb el Premi al Foment de la Participació; Colònies “Cantarelles d’estiu”, de la Fundació Orfeó Lleidatà, amb el Premi Jove, Proposa!; Universitat Popular de Caldes de Montbui, del Centre, Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes, amb el Premi al Treball en Xarxa.

Durant la cerimònia, també s’han reconegut amb diplomes els aniversaris destacats d’algunes entitats federades: Societat Coral Diadema Corberenca, Foment Hortenc, Unió Recreativa Maialenca i Ateneu Bisbalenc (100 anys); Ateneu Unió de Santa Coloma de Cervelló i Centre Sant Pere Apòstol (125 anys).

ENTITATS GUANYADORES DELS PREMIS ATENEUS 2017

Premi a la Comunicació Associativa

1r. La nova web de La Cate, del Patronat de la Catequística de Figueres

2n. El Batec, la revista d’Arenys de Munt, del Centre Moral d’Arenys de Munt

3r. Es pot viure sense cultura però no val la pena, de l’Ateneu de Manlleu

Premi a la Creativitat Artística

1r. Refugis, de la Societat Coral Obrera La Glòria Sentmenatenca de Sentmenat

2n. We are the world, del Cor Vivace del Cercle de Gràcia de Barcelona

3r. Festival Alícia de la Paraula i les Arts Avançades, de l’Associació Olesa Ateneu

Premi a la Capacitat d’Innovació

1r. Espectacles amb intèrpret de llenguatge de sords, de Lluïsos d’Horta de Barcelona

2n. El teatre amb els avis, del Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià de Barcelona

3r. Un brindis pel futur, del Círcol Catòlic de Badalona

Premi Foment a la Participació

1r. Colla Castellera de Madrid, del Cercle Català de Madrid

2n. Sopa de pedres, del Círcol Catòlic de Badalona

3r. Aplecat. Mostra de Cultura Popular a Nou Barris, del Centre Cultural Els Propis de Barcelona

Premi Jove, proposa!

1r. Colònies “Cantarelles d’estiu”, de la Fundació Orfeó Lleidatà

2n. Artistes pedagogs, del Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià de Barcelona

3r. Borges crema!, de l’Ateneu Popular Garriguenc de Les Borges Blanques

Premi al Treball en Xarxa

1r. Universitat Popular de Caldes de Montbui, del Centre, Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes

2n. Sa(bis). Alimentació i proximitat, de l’Ateneu de Manlleu

3r. Corals escolars, de l’Orfeó Badaloní

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa