Tornaveu
Els independentistes del Quebec es fixen en la societat civil catalana

El Partit Quebequès ha pres bona nota de la feina feta per l’ANC, Òmnium Cultural i moltes altres entitats de la societat civil catalana que han empès el procés català. Així ho explica el diari Le Devoir, editat al Quebec i distribuït a tot el Canadà. La presidenta del partit, Claudette Carbonneau, creu que “les forces del moviment sobiranista del Quebec estan plenes de bona voluntat, però es necessita més que mai un pla de joc”. Ho va explicitar en unes jornades del partit en què també va participar la diputada d’ERC Gemma Calvet.

“Ja és hora que els partits independentistes i la societat civil treballin en un full de ruta clar com a Catalunya”, i ha recordat que Artur Mas s’ha mantingut ferm en el full de ruta que ha de dur a la creació d’un estat independent. Al Quebec, les enquestes assenyalen que només un 50% dels enquestats mantenen l’esperança que algun dia siguin independents. En aquest sentit, el Partit Quebequès considera “una benedicció” que encara hi hagi un 50%, perquè “no hi ha un pla clar sobre aquest tema des del referèndum de 1995”.

Carbonneau també va remarcar que “és absolutament important la coalició electoral que es va fer en un context específic per a unes eleccions amb caràcter plebiscitari”, en referència a Junts pel Sí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa