Tornaveu
Els guanyadors dels Premis Ateneus 2016

Complint la seva cita anual, la Federació d’Ateneus de Catalunya ha volgut reconèixer les entitats que excel·leixen en aspectes fonamentals de l’associacionisme cultural. Rebre qualsevol dels Premis Ateneus 2016 significa que has desenvolupat una molt bona feina. Salvador Casals, president de la federació ateneística, ha aprofitat l’avinentesa per lloar la tasca que tots els ateneus escampats pel país desenvolupen. Els guanyadors de les set categories a les quals es podia optar són els següents:

Premi Mitjans de Comunicació: Ateneu Igualadí, per la iniciativa “Dimarts de diàlegs”, que ha sabut vestir una plataforma de tertúlia i debat públic.

Premi Creativitat Artística: Esbart Egarenc, pel projecte “Trama”, que recorda la vida a les fàbriques tèxtils

Premi Capacitat d’Innovació: Esplai de l’Ametlla de Merola, pel projecte “Deixa’ns una cadira (confortable)”, que pretén millorar la comoditat dels espectadors que van a veure els Pastorets del municipi del Bergadà

Premi “Jove, proposa!”: Foment Martinenc, pel projecte Fronteres invisibles, que a través d’un senzill joc de taula vol sensibilitzar la societat sobre els estigmes als quals són sotmesos els nouvinguts que arriben a Catalunya.

Premi Integració social: Grup de Teatre DisSart dels Lluïsos d’Horta, per haver aconseguit que persones amb discapacitats intel·lectuals hagin millorat els seus dots comunicatius gràcies les arts escèniques.

Premi Foment de la participació: Casal Popular de Vilassar de Dalt pel Festival Música Viva, que ha sabut mobilitzar més de cent persones en un poble de 200 habitants, assolint una audiència de 1500 espectadors.

Premi Votació Popular: Cor Vivace del Cercle Catòlic de Gràcia per l’espectacle Happy! El jurat ha reconegut la frescor d’aquest espectacle audiovisual, presentat per Elisenda Roca, en el qual es realitzen diferents sorpreses al públic, i se’ls hi dóna consells per ser feliços en la feina, els amors i la família.

Els Premis Ateneus són un petit estímul per millorar la programació de l’associacionisme cultural. Que els ateneus no gaudeixin de la visibilitat que es mereixerien, no significa que el seu esforç no sigui molt beneficiós per la societat. Tant de bo la competència per endur-se’ls sigui cada cop més renyida. Serà un bon indicador que les entitats catalanes estan fent magnífics projectes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa