Tornaveu
Els Balls Parlats s’internacionalitzen

L’abril de 1990 tenia lloc el I Congrés sobre Balls Parlats a la Catalunya Nova –teatre popular català– a Tarragona. Per primer cop, des del món acadèmic, a la delegació de la Universitat de Barcelona, ara Rovira i Virgili, es posaven les bases teòriques, la denominació, la definició i l’anàlisi d’aquests espectacles tradicionals i populars de Catalunya. Han passat gairebé vint-i-cinc anys, i en tot aquest temps s’han produït estudis diversos, s’han editat textos antics, s’han recuperat representacions i s’han revitalitzat les que s’havien mantingut.

Per tal de coordinar tota aquesta feina, reflexionar i marcar noves línies de recerca sobre els Balls Parlats, el departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili, en el marc dels actes de la celebració del 500 Aniversari de la primera documentació escrita del Ball de Dames i Vells a Tarragona, convoca el II Congrés de Balls Parlats, que en aquesta ocasió serà d’àmbit internacional, i que se celebrarà a Tarragona entre el 24 i el 26 de setembre de 2014.
El comitè científic del Congrés està format per Pep Bargalló, historiador de la cultura popular, Alexandra Gouvêa Dumas, de la Universitat Federal de Sergipe, al Brasil, Maria Elena Giusti, de la Univeristat de Florència, Charlotte Huet, de la Universitat Catòlica de la Bretanya, Eugenia Jurado, de la Universitat de Mèxic, Francesc Massip, Pere Navarro i Montse Palau, de la Rovira i Virgili, i Lluís Puig i Gordi, de l’Institut Ramon Muntaner.

Les persones interessades a presentar una comunicació al II Congrés de Balls Parlats poden adreçar els seus informes per correu electrònic abans del 23 d’abril de 2014, amb una extensió màxima de 250 paraules. Durant el mes de maig, el Comitè Oficial del Congrés comunicarà a les persones interessades l’acceptació de les propostes de comunicació.

Per a més informació cliqueu aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa