Tornaveu
El Tastet de l’Aplec al Castell de Montjuïc

Cada any Adifolk organitza una estada d’un cap de setmana a una ciutat estrangera on actuen més d’una trentena de grups de cultura popular catalana, l’anomenat Aplec Internacional, que enguany se celebra a Torí del 7 al 9 d’agost. Abans però, hi ha l’oportunitat per a tothom que hi estigui interessat de veure un tastet d’allò que oferiran a la ciutat italiana: és el Tastet de l’Aplec Internacional, que Adifolk celebra el dissabte 1 i diumenge 2 al Castell de Montjuïc, dins del calendari d’actes de la Festa Catalana al castell de Montjuïc que des de finals de maig ofereix alguns caps de setmana actuacions representatives de la cultura popular. Des de l’inici de la temporada hi han passat grups de diables, esbarts, i fins i tot un 1r Festival de Folklore.

“El Tastet de l’Aplec és un assaig general d’allò que oferirem a Torí, ens serveix per conèixer-nos amb els grups, organitzar-nos i també oferim aquesta mena d’assaig per a tothom qui vulgui gaudir de l’espectacle”, explica Joan Gómez sobre els objectius del Tastet de l’Aplec. La sessió del dissabte, de 17h a 19h de la tarda, titulada com “Els capgrossos de l’Aplec”, oferirà una mostra de capgrossos que ballaran pel pati d’Armes del Castell, concretament, els cabeçuts de l’ABP de Sitges, els Capgrossos de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i el Capgròs Joan Amades.

Pel que fa al diumenge, al mateix horari, hi haurà les ballades dels Gegants i Grallers de Maials, els Gegantons d’Aitona, i la companyia del capgròs Joan Amades, amb motiu de la commemoració del 125è aniversari del naixement del folklorista. El Tastet es realitza a l’interior del Castell de Montjuïc, cosa que significa que per al dissabte cal pagar l’entrada al castell, excepte els registrats al programa Gaudir +BCN, els posseïdors de la targeta rosa gratuïta, entre d’altres opcions per entrar gratuïtament com s’especifica al web del Castell. Per al diumenge l’entrada és gratuïta.

Com és habitual, tant dissabte com diumenge de 10h del matí fins a les 19h de la tarda hi haurà una mostra de productes artesans per tal de degustar formatges, embotits, caves, herbes remeieres, joguines artesanals…

En acabar el Tastet, tal com diu en Joan, tocarà “omplir la furgoneta” i posar rumb a Torí, on els seus ciutadans gaudiran del 7 al 9 d’agost de la riquesa i diversitat de la cultura popular i tradicional catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa