Una illa singular en el gran arxipèlag de festivals de música que inunden la geografia catalana. Així pot definir-se el Festival Sonaprop, organitzat, a diferència de la gran majoria d’esdeveniments d’aquestes característiques, sense el suport de cap institució pública o empresa privada que en garanteixi el finançament. No debades, és poc habitual que un ateneu centenari, com és El Centre de Llorenç del Penedès, organitzi anualment un festival de música catalana.

Els cartells del Sonaprop acostumen a alternar els grups consolidats i els emergents. Serà també el cas de l’ onzena edició, que començarà amb l’actuació d’un dels grans referents de l’escena musical catalana. Jaume Pla Mazoni presentarà el disc Carn, os i tot inclòs” (4 de març). El músic de la Bisbal de l’Empordà, que en els darrers anys havia apostat per una sonoritat contundent, ofereix en aquest compacte la seva versió més personal. A part de presentar les deu cançons del compacte, que ha comptat amb la col·laboració de Judith Nedderman, Mazoni també repassarà algunes de les peces del seu repertori que l’han fet més conegut.

També en un registre intimista, el músic vigatà Guillem Roma interpretarà les cançons disc Connexions (11 de març). Les cançons de Roma han estat reconegudes per la seva capacitat de transmetre un gran optimisme i vitalitat. Una proposta atrevida, en definitiva, d’un músic atrevit, que en contra dels estàndars majoritaris, ha decidit crear el seu propi segell discogràfic.

Tancarà el Sonaprop el grup de del Baix Llobregat Riu (25 de març). Per molts la gran esperança del folc català, han seduït el públic gràcies a un conjunt instrumental original, format per un sextet de músics que interpreten el violí, la guitarra, el contrabaix, el bouzuki, els uillean pipe i els whistles. A Llorenç del Penedès presentaran el quart disc d’estudi, titulat Abans tot això eren camps.

Tots els concerts del Festival Sonaprop començaran a les 19:00h a la finca vinícola Heretat Sabartès. Podeu comprar les entrades en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa