Tornaveu
El Seeger mestre de la contracultura, reviu al Tradicionàrius

Arturo Gaya, Cati Plana, Sergi Trenzano i Kike Pellicer homenatgen el pare de la música popular, Pete Seeger, en un concert per recordar el qui va ser el mestre de noms sense els quals no s’entendria la música pop i el rock actual: Bob Dylan o Bruce Springsteen. El concert, anomenat Tren Seeger, divendres 10 de febrer a les 22h al Centre Artesà Tradicionàrius, adaptarà al català i amb arranjaments folk, les principals cançons d’un músic que sempre va concebre la música com una arma de canvi social. Seeger va esdevenir una de les principals figures de l’anomenada contracultura nord-americana dels anys 70.

L’any 2014 Pete Seeger va deixar orfes als artistes que mantenen l’esperança de posar el seu granet de sorra amb la seva música per millor la societat que tenim. Seeger va ser un recuperador de cançons popular, referent de músics com Bob Dylan o Bruce Springsteen i de la cançó de protesta dels anys 70, i concebia la música com a arma de canvi social. A Catalunya, Seeger va arribar de la mà del Grup de Folk, que enguany commemora els cinquanta anys de la seva creació. Jaume Sisa, Xesco Boix, Pau Riba, Jaume Arnella i d’altres components van traduir el seu repertori i el van difondre per tot el territori. Més tard es va estendre a través dels cançoners del moviment escolta.

Tres anys després de la seva mort, l’ebrenc Arturo Gaya (veu), Cati Plana (acordió diatònic), Sergi Trenzano (guitarra) i Kike Pellicer (baix acústic) han ideat un espectacle per recordar al pare de la música popular arranjant els seus temes. El repertori inclou temàtiques festives, amoroses i cròniques socials de l’època. Entre elles: Què s’ha fet d’aquelles flors (Where have all the flowers gone), emblema de molts joves pacifistes que no volien anar a la guerra del Vietnam; TB Blues, un cant a la població afectada per tuberculosi a principis del segle XX; Aquesta terra és la teva terra (This land is your land), Les petites capses (Little boxes), entre d’altres peces del repertori d’un músic sempre combatiu, sempre alerta per disparar cançons, com ho demostra el tema Demà, que Seeger va escriure als 90 poc abans de morir i que és una crítica a la ferocitat de la contaminació planetària escrita per Seeger.

Promoció amb un bon descompte

Els interessats a assistir al concert podran obtenir entrades a 8 € pel concert de divendres 10 de febrer a les 22h al C.A.T. (Plaça d’Anna Frank, del barri de Gràcia), amb el codi 100217, a través de la pàgina web Entradium.

Podeu aconseguir les vostres entrades, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa