Tornaveu
El nou Etnològic de Barcelona obre portes

Després d’un període de renovació, el Museu Etnològic de Barcelona torna a obrir les portes el 4 d’octubre amb una festa que inclourà concerts de música d’arreu, tallers d’artesania i jocs tradicionals. A més, durant dos mesos, fins al 4 de desembre, el museu farà jornada de portes obertes perquè tothom pugui veure les instal·lacions i les exposicions.

Els jardins de Laribal, un espai privilegiat i poc conegut de Montjuïc, seran l’escenari principal de la festa de reobertura del Museu Etnològic. L’orquestra Cordes del Món, la formació resident del museu, hi farà un concert divulgatiu en què combinarà composicions clàssiques amb peces procedents del folklore de tot arreu. La interpretació dels temes s’intercalarà amb explicacions didàctiques i amb les intervencions de músics d’estils molt diversos, com ara Manel Joseph de l’Orquestra Plateria, Salvador Escrivà de la Salseta del Poble-sec, acordionistes, músics amazics i l’Esbart Català de Dansaires.

Paral·lelament, a l’interior del museu es podran visitar totes les exposicions i hi haurà tres tallers diferents. El primer proposa d’aprendre a fer cistells mentre s’escolten contes; també n’hi haurà un de jocs tradicionals i el tercer serà una activitat sensorial en què es podrà experimentar amb objectes etnogràfics reals.

El nou Museu Etnològic vol continuar essent un espai per a entendre la nostra societat i reflexionar-hi mitjançant la comparació amb uns altres indrets i uns altres temps. I per això defensa un model museogràfic en sintonia amb els canvis que ha experimentat l’antropologia social i cultural. Amb aquest propòsit, la renovació ha estat dissenyada expressament perquè els objectes exhibits siguin el punt de partida per a arribar a significats.

Les primeres exposicions temporals seran El sagrat, el profà i la festa i Terra de canterers, i estaran ubicades en un espai dedicat a les propostes més experimentals, les que sorgeixen de la col·laboració del museu amb els creadors, els intel·lectuals i les entitats.

Per a més informació, podeu accedir a la web del Museu Etnològic, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa