Tornaveu
El concurs dels Amics de la UNESCO de Girona mira al desenvolupament sostenible

L’Associació Amics de la UNESCO de Girona presenta les bases de la 23a edició del Concurs Artístic i Literari, les obres presentades hauran de fer referència als disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la UNESCO.

Es tracta d’un concurs que engloba totes les línies educatives, així com ultrapassa aquest àmbit per atènyer a adults. Ara bé, els premis es divideixen en diversos nivells, des del nivell 1 (per a alumnes d’educació infantil), fins al nivell 5 (alumnes d’Educació Secundària Obligatòria) hi trobem tots els nivells compresos entre les diferents etapes escolars. A més hi ha els nivells 6 i 7 que són oberts a la ciutadania en general; el 6, és per a joves de 17 a 30 anys, i el 7 per a persones de més de 30 anys.

Termini admissió: 12 de febrer de 2018

Les diferents modalitats són dibuix, carta escrita a mà, postal, narració, fotografia, ex-libris o marques de biblioteca, auca i article inèdit. En principi tots els nivells poden participar en les diferents categories, tot i que en els nivells més inferiors en algunes categories de major complexitat artística no hi participen. Cal consultar les bases, publicades com a document adjunt, per veure específicament els criteris dels nivells i modalitats. Les obres han de ser en català i el termini màxim d’admissió és el dilluns 12 de febrer de 2018.

El veredicte i lliurament dels premis es presentarà divendres 11 de maig, a les 19h de la tarda a la Casa de Cultura de Girona. Els premis, organitzats per l’Associació Amics de la UNESCO, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, el Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona, la Federació Catalana d’Associacions i Clubs Unesco i la Generalitat de Catalunya.

El primer premi de cada modalitat i nivell i els finalistes – fins a un màxim de dos- rebran una dotació específica de material de part de les institucions i entitats col·laboradores. A més els treballs premiats en la modalitat d’article seran publicats al diari digital El dimoni i als diaris El Punt Avui i Diari de Girona.

Objectius de Desenvolupament Sostenible

Tret de la modalitat ex-libris, és a dir, aquelles inscripcions i il·lustracions que es posen en els llibres per indicar a qui pertanyen, el contingut de totes les modalitats haurà de fer referència a alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Els caps d’estat i de govern reunit a la Cimera de Desenvolupament Sostenible (a Nova York del 25 al 27 de setembre) van adoptar l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible que proposa un full de ruta per a l’acció global articulada en disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Entre aquests objectius hi ha la fam zero, la fi de la pobresa, la igualtat de gènere, l’aigua neta i el sanejament assequible per a tothom, el consum i producció responsables, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa