Tornaveu
El Cinema 9,5mm, una relíquia a l’abast de tothom a Calella 

Amb sales de cinema Full HD arreu i projeccions amb tota mena d’avenços tecnològics que converteixen l’experiència de veure una pel·lícula en un viatge cada vegada més complet, un retorn als orígens del cinema i a la senzillesa esdevé tota una aventura difícil de viure. No és el cas de la 45a Trobada Internacional de Cinema 9,5mm, una de les poques trobades de cinema dedicades al format cinematogràfic degà del cinema d’aficionat que hi ha al món, i que permet donar a conèixer al públic el seu valor com a document històric i com a eina de creació amb noves produccions. Aquesta mostra es podrà veure el dissabte 28 d’abril a les 17 hores, al primer pis de la Sala Mozart de Calella (C/Església,91), i s’emmarca en El Festival de la Imatge de Calella (Festimatge), l’únic certamen de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival.

Tal com remarca l’organització, Foto-Film Calella, la trobada és un punt de contacte entre aficionats de tot Europa, interessats en un format que, si està situat més en l’àmbit del col·leccionisme, “ofereix a escala històrica un munt de documents per conèixer com era la vida dels nostres avis i besavis fa quasi 100 anys”. Justament, per aconseguir nous públics, la trobada inclou un espai per als joves, que tenen l’oportunitat de participar en la realització d’una mostra de Cinema en found footage (o en català material trobat) amb la qual donen nova vida a imatges òrfenes, d’autoria desconeguda.

Enguany, la pel·lícula recuperada és Baix a Mar. Els estius a Torredembarra dels anys 20 als anys 40 del S.XX, de Maria Roig. Per primera vegada, la projecció es farà en un acte amb format de cinema-col·loqui- vermut, que inclou una conversa després de la projecció sobre el film i els costums de l’època, en què participarà la directora de l’Arxiu Comarcal de Torredembarra, Núria Canyelles. A la Mostra de cinema de la trobada també es podran veure les noves realitzacions dels cineastes europeus que estaran presents a Calella per comentar les projeccions.

Foto-Film Calella, nascuda l’any 1966 produeix documentals sobre la història de Calella i curtmetratges originals, on el treball d’equip és l’excusa principal per moure tot un interessant grup de gent entusiasta del cinema. L’associació es dedica a la promoció, divulgació i popularització de la imatge a través de tots els camins possibles com la fotografia, el cinema o el vídeo, i oberta al futur per aplicar totes les noves tecnologies.

Podeu veure el vídeo promocional de la Trobada Internacional, fent clic aquí.

Podeu accedir a al programació del festival, a través del seu lloc web fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa