Tornaveu
El cine i la fotografia situen Calella al mapamundi

Moltes grans ciutats organitzen festivals de cinema o concursos de fotografia que obtenen una gran projecció internacional. Els seus noms són prou coneguts. Però no és tan habitual que una entitat del teixit associatiu d’una ciutat organitzi, en col·laboració amb un ajuntament, un festival que converteixi aquell municipi en una referència que traspassa fronteres. És el cas de Foto-Film Calella, entitat organitzadora del FESTIMATGE, i l’ajuntament de Calella. L’edició d’enguany, l’onzena, se celebrarà entre els propers 2 i 24 d’abril, i coincideix amb el 50è aniversari de Foto-Film-Calella.

Per commemorar l’efemèride hi ha programades diverses activitats al llarg del 2016, però aprofitant la projecció del festival, s’ha preparat l’exposició Foto -Film Calella, 50 Anys creant imatges, una retrospectiva de l’entitat que es podrà visitar a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell durant tot el FESTIMATGE.

Així, Calella (Maresme) tornarà a ser punt de trobada d’aficionats a la fotografia i de cinèfils, que podran gaudir de 28 exposicions de fotografia, 102 curtmetratges, 2 tallers de fotografia, 2 sortides fotogràfiques i culturals, el Mercat del Col·leccionista, sessió de cinema recuperat amb la projecció d’un film inèdit recuperat per la Secció 9,5 de Foto-Film Calella, la projecció del documental sobre el col·leccionista Josep Maria Queraltó i una llarga llista d’activitats complementàries.

I una gran novetat: La col·laboració amb els VIII Premis Gaudí i la recuperació i projecció del film Uns pantalons per a dos, que no s’ha vist des de 1936, any en què va obtenir el premi Eumig al millor argument i el de millor interpretació femenina al I Concurs de Films d’argument.

El FESTIMATGE aplega tres certàmens que premiaran els millors productes: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a l’Estat i una de les poques que queden al món; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 40 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, i el Trofeu Torretes de Curtmetratges, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival.

I per als més connectats a les xarxes socials, FESTIMATGE celebra un Concurs a Instagram i premia la millor fotografia relacionada amb l’edició d’aquest any. Entre l’1 d’abril i el 23 d’abril, es poden enviar a @festimatgecalella tantes fotografies com es vulgui per participar-hi.

Trobareu més informació i el programa de FESTIMATGE, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa