Tornaveu
El bon humor i la cultura envaeixen Figueres

Es pot combinar una sessió de monòlegs nocturns amb els humoristes de més renom mediàtic amb uns trucs de màgia, teatre, música, cabaret i acrobàcies impossibles de circ? A Figueres sí, i en tenen la mà trencada des de fa nou anys. Entre el 23 i el 27 de març, coincidint amb la Setmana Santa, la ciutat empordanesa acull el Festival Còmic de Figueres, un certamen que aborda totes les sensibilitats de l’humor, apte per a tots els públics amb l’única condició de riure. La carta de presentació del Festival Còmic n’és un bon tast: “Nou anys convidant a riure, traient ferro a la crisi econòmica, escampant el bon humor. Nou anys aprenent a riure’ns de les grandeses i de les misèries humanes, del 21% de l’IVA, del rei i de qui el vetlla, amb poesia, amb innocència, amb mala llet. Espectacles per a grans i petits, gratuïts i a preus econòmics”.

El tret de sortida el donaran el mim-clown Housch-ma-Housch i el catastròfic mag Otto Wessely, dos grans personatges del Lido i el Crazy Horse de París, que protagonitzaran la Gala Inaugural en què també hi seran el popular humorista televisiu Santi Rodríguez -El Club de la Comedia-, en una gala conduïda pel senyor Bohigues (Rac1).

El cartell està farcit d’actuacions, entre les quals, la de Dragon Popovic i Piota Matchiez, que arriben de la Moldàvia Equatorial amb una proposta de circ, acrobàcies i contorsionisme que barreja les proves de força amb l’humor que provoquen situacions ridícules d’aquests dos personatges que volen exercir de pallassos convencionals. Sense caure mai en la caricatura gratuïta, laCompagnie Pasvupaspris proposa un espectacle de circ humorístic que ja ha rebut el reconeixement de festivals tan importants com els de Chalon dans la Rue i Aurillac.

Tot plegat, amb un final històric, l’actuació de Los Toreros Muertos, mítica banda nascuda el 1985 en ple declivi de la Movida Madrileña de la mà d’un showman, un baixista gallec i un teclista argentí. El programa del Festival Còmic es completa amb activitats paral·leles com un cineclub i una sessió de risoteràpia i de ioga de riure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa