Tornaveu
Deu mirades sobre la història de Catalunya

L’UCE i la revista Sàpiens tornen a col·laborar per difondre coneixement amb la desena edició del curs d’extensió universitària Sàpiens Deu mirades sobre la història de Catalunya, en què s’oferirà als alumnes les interpretacions dels grans capítols de la construcció dels Països Catalans a través de les aportacions de deu intel·lectuals de prestigi. Des de l’edat mitjana fins a les relacions amb Catalunya Nord i França durant els segles XX i XXI, passant pel paper català en la construcció de l’estat modern espanyol, la formació de la identitat nacional, la presència catalana al món i el convuls segle XX. El curs començarà el proper 8 d’abril i finalitza el 10 de juny de 2015, i s’estructura en deu conferències que tindran lloc tots els dimecres de 19h a 21h a la seu d’Amics de la Unesco de Barcelona. La inscripció, que es pot fer a la seu de l’UCE o a través del web, té un preu de 120 euros, però hi ha descomptes per als col·legiats del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya i per als socis d’Amics de la Unesco.

La col·laboració de l’UCE amb la revista Sàpiens en l’organització d’aquest curs es remunta a la tercera edició, i per tant, aquesta serà la setena edició conjunta. El gerent i secretari de l’equip rector de l’UCE, Joan Maluquer, destaca: “Aquest curs és una mostra que anem en la línia de desestacionalitzar l’oferta acadèmica de l’UCE i convertir-la en una universitat durant tot l’any, una assignatura pendent que tenim des de fa molt de temps”. En aquest curs hi intervenen persones vinculades també a l’UCE, “que han publicat llibres de gran importància per a l’historiografia catalana o que tenen una gran trajectòria que els permet aprofundir en un aspecte de la història dels Països Catalans», afegeix Maluquer.

Els conferenciants són Joan Becat, Jordi Casassas, Ernest Belenguer, Salvador Giner, Jordi Sales, Joaquim Nadal, Antoni Simon, Jaume Sobrequés, Josep Fontana i Josep M. Solé i Sabaté.

Calendari de conferències:

8 d’abril: Joan Becat Reflexions sobre les relacions entre Catalunya, Catalunya Nord i França als segles XX i XXI

15 d’abril: Jordi Casassas La meva visió del segle XX català

22 d’abril: Ernest Belenguer Sobre unitat i desunió dels Països Catalans (segles XIV-XVIII)

29 d’abril: Salvador Giner Vers una interpretació de Catalunya

6 de maig: Jordi Sales La captivitat inadvertida

13 de maig: Joaquim Nadal Els catalans i el poder

20 de maig: Antoni Simon Catalunya i la construcció de l’estat modern espanyol

27 de maig: Jaume Sobrequés La transversalitat de la història catalana

3 de juny: Josep Fontana La formació d’una identitat

10 de juny: Josep M. Solé i Sabaté La presència catalana al món

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa