Tornaveu
Derrumband homenatja al Gato Pérez més desconegut

Després d’una dècada dalt dels escenaris i amb dos discs a les espatlles (Derrumband & Los Amigos de Siempre, 2010 i Un Plaer, 2013) Derrumband engega un nova aventura: A Barcelunya. Dissabte 4 de març a les 22h, al Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T) el grup proposarà el directe dels temes d’un disc molt personal, ja que es tracta de la revisió i actualització del disc Flaires de Barcelunya de Gato Pérez, editat l’any 1983. Un disc que mereixia molt més ressò del que va tenir al seu moment i que el grup vol reivindicar i posar en actualitat. És l’únic disc de Gato Pérez íntegrament en català, un homenatge a Barcelona i al seu entorn que ell coneixia i sabia descriure tan bé.

“Un dia vaig sentir que algú parlava de Barcelunya. En demanar pel significat del mot se’m va explicar que es referia a una zona del país que per les seves costums i contingut sociològic no era ni Catalunya ni Barcelona i que definia amb força precisió la Barcelona centrifugada cap a la seva rodalia”, va dir al seu moment el músic renovador de la rumba catalana. En Gato va ser un dels estendards de la música de la Barcelona dels 70 i 80. Ell ja no hi és, però molts dels seus amics i companys de batalles sí, i han tingut la sort de comptar amb la seva complicitat i sovint amb la seva ajuda fins al punt d’aconseguir moments de simbiosi i amistat, el premi més valuós que els ha donat fins ara aquest meravellós viatge. Rafael Moll, Manel Joseph, Rafalito Salazar, Helena Montero, Clara Pérez, Jessi Pérez, Carles Flavià… amb tots ells i elles Derrumband ha pogut aprendre, compartir i gaudir de la música en estones que no tenen preu.

Així doncs, el concert del dissabte 4 de març al CAT (Pl. d’Anna Frank del barri de Gràcia), serà la presentació oficial del disc A Barcelunya, en el qual la banda Derrumband demostren l’estima i la importància que passats els anys encara té la figura i l’obra de Gato.

Els interessats poden comprar entrades a la web d’entradium, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa