Tornaveu
Cultura i mitjans de comunicació a debat

Els sector cultural i els mitjans de comunicació comparteixen una mateixa vocació: la difusió del coneixement entre la societat. Malgrat aquest objectiu comú, en moltes ocasions, els agents culturals no perceben la importància dels mitjans per guanyar en difusió i presència pública. A la vegada, cal una aposta més decidida dels mitjans per oferir a la seva audiència continguts culturals de qualitat.

Aquesta disjuntiva és, precisament, el punt de partida de la 8a edició de la Taula de Comunicació, que se celebrarà els propers 14 i 15 de desembre al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10 – Barcelona). Sota el títol ‘Comunicació i Patrimoni Cultural’, aquest fòrum serà un espai de reflexió i debat entorn a les relacions entre el món cultural i de la comunicació.

Més enllà dels reptes de futur conjunts, la trobada també servirà per exposar aquelles experiències d’èxit fruit de l’entesa entre ambdues parts que han generat resultats altament positius. Així mateix, s’analitzaran les possibilitats que ofereix l’eclosió de les noves tecnologies.

L’Ens de Comunicació Associativa, a través del seu President, Antoni Carné, participarà en la taula rodona ‘Comunicar el patrimoni cultural. Experiències i reptes’, on s’exposaran les estratègies que fa servir el món cultural per difondre la seva activitat. En aquest marc, l’Ens explicarà l’evolució de l’entitat durant els seus sis anys d’existència, els seus principals canals de comunicació, i algunes de les iniciatives impulsades recentment amb la mateixa finalitat de fer arribar la seva veu i la de les seves federacions al territori.

Carné compartirà taula amb Francesc Viso, coordinador de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana; Miquel Galmes, president de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya; Xavier Tudela, president de l’organització de la Capital de la Cultura Catalana; Carles Vicente, gerent de Serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona; i Lluís Puig, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional. La sessió tindrà lloc el dijous, 15 de desembre, a les 10h del matí, i serà moderada per Josep Maria Villena, president de la Taula de Comunicació.

Podeu consultar el programa de les diferents sessions. La inscripció és gratuïta i romandrà oberta fins el 12 de desembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa