Tornaveu
Conscienciació i festa a la Trobada de Joves 2016

Abans que les xarxes socials modifiquessin la connotació del verb compartir, concebut en el món 2.0 com la voluntat de difondre una notícia o esdeveniment, la paraula tenia un altre significat. “Rebre, usar, posseir en comú”, apunta el Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans. I aquest és el sentit que encara vol mantenir ben viu, en el seu funcionament, els Casals de Joves de Catalunya. Bastir projectes col·lectius en lloc de publicitar iniciatives particulars; intercanviar les opinions personals dels seus membres per poder prendre mesures consensuades; entre tots reflexionar i entre tots decidir. Una filosofia sustentada en els principis de democràcia, autogestió, laïcitat i transformació social.

La Trobada de Joves 2016, celebrada a Castellbisbal entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre, seguirà plasmant l’esperit reivindicatiu del jovent català. El ventall d’activitats preparades és ample i obert a moltes sensibilitats: tallers, exposicions, concerts, activitats esportives, espectacles, cultura, exposicions… El programa alterna equilibradament les xerrades polítiques (massacre humanitària a la Mediterrània, perill i presència de les sectes, perversions del sistema penitenciari, el moviment revolucionari kurd, etcètera) i els moments de lleure: teles acrobàtiques, taller de còctels, mashup, muay thai, tast de vins…

L’organització de la Trobada 2016, integrada per l’Ajuntament de Castellbisbal, el Casal de Joves l’Envelat i la Federació de Casals i Grups de Joves de Catalunya, ha preparat un acte obert a tots els públics. Se celebrarà el dimarts 1 de novembre a la Plaça Folch i Torres de Castellbisbal, i trobarà en la música festiva el seu gran reclam. Com a pròleg del dinar popular, que anirà a càrrec del col·lectiu antipressiu Alerta Solidària., s’impartirà una MasterClass de Bollywood i es procedirà a la Cloenda de la Trobada. El tiquet del dinar costa 8 euros i s’ha de reservar enviant un correu a [email protected] abans del 24 d’octubre a la nit. Si seguiu alguna dieta especial, heu d’indicar-ho en el mateix correu. La sobretaula serà amenitzada amb el flamenc de Rafael Espinosa i Edgar L. Platón.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa