Tornaveu
Comediants i Orquestrina Trama estrenen ‘Monts’

L’espectacle escènic i musical, que s’estrena diumenge al Teatre Municipal de Girona, ha rebut l’impuls de les Beques de Cultura Popular Jaume Casademont.

Diumenge 1 de febrer a les 18h el Teatre Municipal de Girona s’omplirà de llegendes dels Pirineus amb Monts. L’espectacle és una faula musical que arrenca amb la llegenda de la nimfa Pyrene, tot i que també repassa altres versions de com es va formar la serralada i desemboca en un viatge per les quatre estacions de la muntanya. Amb guió i direcció de Jaume Bernadet, actor, guionista, creatiu i director artístic de diversos espectacles de la històrica companyia de teatre Comediants, el muntatge combina les escenes dialogades amb parts musicals per tal de transmetre el llegat màgic i mitològic dels Pirineus, els seus habitants i les seves tradicions.

A Monts el públic s’hi trobarà les músiques tradicionals de muntanya, poesies de Jacint Verdaguer i Joan Maragall, les llegendes de tradició oral i les festes que han perdurat al llarg dels segles, recollides al Costumari de Joan Amades. Compartiran escenari els actors de Comediants i set joves músic de la Cerdanya i l’Alt Urgell, integrants de l’Orquestrina Trama. La unió de les dues companyies dóna lloc a un espectacle familiar que apropa el públic a la màgia dels Pirineus.

Suport de les Beques Casademont

Monts va ser el projecte guanyador de la quarta edició de les Beques de Cultura Popular que impulsa la Fundació Jaume Casademont amb el suport de l’Ajuntament de Girona, Llet Nostra i la Fira Mediterrània de Manresa. La beca, de 5.000 euros de dotació, va ser concedida el passat mes de juny a l’Auditori de Girona en l’acte de Lliurament de Beques Jaume Casademont que, a més de la cultura popular, premien altres categories com ara a projectes d’educació i salut o iniciatives dutes a terme per joves, entre d’altres. Cal destacar que en la categoria de cultura popular a més de l’espectacle Monts es va premiar el projecte de recuperació de la Mula Baba, una de les peces més antigues de la imatgeria festiva de Girona, ja que per primera vegada la línia d’ajuts va incloure una segona beca a projectes de petit format.

El muntatge Monts, de Comediants i l’Orquestrina Trama, juntament amb la beca a la restauració de l’antiga mulassa de Girona, se sumen a d’altres premiats com ara Cabo San Roque per l’espectacle Bestiari, entre d’altres. Actualment la Fundació Jaume Casademont ha obert termini d’inscripció a la cinquena edició de les beques de cultura popular, destinades a impulsar la producció de nous espectacles i iniciatives culturals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa