Tornaveu
Cloenda de l’Any Amades al Museu de Cultures del Món

El pati del Museu de Cultures del Món (Carrer de Montcada, 12-14, Barcelona) acollirà l’acte de clausura de la commemoració de l’Any Amades, dissabte 23 de juliol de 12h a 13h.

L’acte oferirà un recorregut per les diferents iniciatives que s’han dut a terme al llarg del 2015 i del 2016 en commemoració del 125è aniversari del naixement del folklorista Joan Amades, a Barcelona el 23 de juliol de 1980. Per tant, la data no és casual per a celebrar la cloenda de l’Any Amades.

“Un dels objectius que ens vam proposar era apropar la figura del folklorista a diferents entitats, biblioteques i xerrades al llarg del territori i n’estem satisfets de la resposta obtinguda”, explica Antoni Serés, secretari de l’Associació Cultural Joan Amades (ACJA). A banda d’aquesta difusió que ha estat possible gràcies a iniciatives com el Llegim Joan Amades, que ha proposat diferents textos per a les entitats que en les dates entorn de la Diada de Sant Jordi volguessin organitzar algunes lectures públiques, l’ACJA ha establert diverses col·laboracions de les quals han nascut obres destacades que ajudaran a difondre l’obra d’Amades.

És un exemple el Canemàs Monogràfic Joan Amades, amb col·laboració de l’ACJA amb l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, que ha proposat deu articles que exploren diversos aspectes del folklorista, o el CD Tot esperant l’Amades que recull contes i llegendes que ell va recopilar narrades per Jordina Biosca, conta-contes i organitzadora del Festival En Veu Alta (EVA), que en l’edició d’enguany ha dedicat una sessió a la figura del folklorista. Així com també la publicació de l’obra Tradicions de Gràcia, que recull d’articles que el folklorista va anar publicant a la dècada de 1930 a la revista Mai enrere del Club Excursionista de Gràcia.

A l’acte es recordaran tots aquests projectes mentre una formació musical a base de gralla, flauta i percussió donaran un toc musical.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa