Tornaveu
Cinema solidari amb el poble sirià

El drama humanitari que es viu a Síria, però també en d’altres països en conflicte, ha generat reaccions de tota mena entre els dirigents polítics mundials i la UE, que miren de gestionar l’onada de refugiats que busquen sobreviure fora del seu país en guerra. La situació dramàtica de desenes de milers de ciutadans s’ha agreujat amb l’onada d’atemptats a França per part d’Estat Islàmic. La situació a Síria és d’emergència humanitària, i mentre els estats es plantegen la via militar contra els terroristes gihadistes i les sancions econòmiques als països que d’alguna manera donin suport a EI, la societat civil busca la manera de canalitzar la seva solidaritat amb el poble sirià.

Un exemple molt proper el tenim aquest mateix dissabte 28 de novembre. Els Amics del Cinema de la Vall de Ribes han organitzat al Cinema Catalunya de Ribes de Freser una projecció solidària per als refugiats. L’acte constarà de tres parts, una presentació a càrrec de Zaki Alfrifai, del Comitè de solidaritat amb el poble sirià, que explicarà la situació dels refugiats i el perquè del conflicte, després es projectarà la pel·lícula Syria Self Portrait, un film colpidor que mostra el perquè d’aquest drama humanitari, i la sessió conclourà amb un debat cinefòrum i una copa de cava per a tots els assistents. La recaptació anirà destinada a ACNUR i a Metges sense fronteres, dues entitats acreditades que treballen en les zones del conflicte.

De fet, aquesta és una iniciativa de la Federació catalana de cineclubs, que ha arribat a un acord amb la distribuïdora de la pel·lícula per fer una campanya de recollida de fons per a entitats que treballen amb els refugiats, tant a les zones de conflicte com per mitigar els efectes de l’èxode massiu cap a Europa i el Mediterrani. Qualsevol entitat adherida a la Federació pot sumar-se a la iniciativa. Només cal abonar el cost de la projecció, 60 euros més IVA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa