Tornaveu
Campanya de micromecenatge per fer possible el Colomí de Sant Andreu de Palomar

La figura ideada per Manel Llaurador té les ales i la cua estesa, en posició d’arrencar a volar en qualsevol moment, i està coronada amb una tiara amb imatges icòniques de Sant Andreu de Palomar. L’escenògraf Marc Udina ha confeccionat el disseny dels portadors i figurins, que aniran vestits de blanc, amb pantalons bombatxos i camisa de fil de coll mao, a més de mitgetes calades, faixa i espardenyes.

Per què s’ha optat per la construcció d’un colom, un element poc usual en els seguicis festius de Catalunya? Des de la Germandat apunten motius històrics -el colom apareix en l’escut municipal de Sant Andreu des del segle XVIII- però també festius; amb l’elecció del Colomí, se segueix la línia discursiva del Seguici Festiu de Sant Andreu, conformat per figures transgressores i de nova creació. També es vol transmetre, d’altra figura, el missatge de fraternitat, pau i germanor entre els pobles que està associat als coloms.

Algunes de les recompenses que la Germandat ofereix per participar en la campanya de micromecenatge són un domàs de Festa Major, una samarreta d’edició limitada inspirada en el Colomí, el CD “Fes-te Sant Andreu, les músiques de la Festa Major andreuenca”, i per les aportacions més importants, posar el nom del donant en una placa gravada a l’interior de la figura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa