Tornaveu
Berga viatja a l’Alguer per portar una còpia de la Mare de Déu de Querat

Dissabte 17 d’octubre una representança de més de cinquanta catalans de la Ciutat de Berga, acompanyada del President de l’Òmnium Cultural del Berguedà, Jaume Farguell, del Vicepresident primer del Consell Comarcal i Conseller de la Ciutat de Berga, Xavier Francas, dels Consellers del Municipi de Berga, Maria Antonia Ortega i Antoni Biarnes, siguerà a l’Alguer per portar una còpia de la imagin de la Mare de Déu de Queralt, que és assai coneixuda i venerada en Catalunya, i que se troba en l’homònim santuari construït al sècul XVIII en la Serra de Queralt.

A les 10:00 del maití, a la Catedral de Santa Maria, tenguerà lloc la cerimònia religiosa d’entronització de la Madona. A les 11,30 a la Sala conferències del Quarter, al segon pla, hi siguerà un acte de benvengut i agermanament entre l’Òmnium Cultural de l’Alguer i l’Òmnium Cultural del Berguedà. Després dels saluts dels Presidents de les dues associacions Esteve Campus i Jaume Farguell, de les autoritats del Municipi de l’Alguer, del Director de l’Ofici de l’Alguer de la Generalitat de Catalunya Joan Elies Adell, i de les altres autoritats presents, venguerà presentada la Ciutat de Berga, amb la sua història, la sua cultura i la sua tradició religiosa de devoció vers la Mare de Déu de Queralt.

A conclusió de l’acte, és prevista una exhibició musical de la coral de l’Orfeo del Berguedà i de l’Agrupació de Voluntariat Cantors Músics de l’Alguer, dirigida de Giancarlo Sanna, que dos anys fa s’és exhibida a Berga.

Sigui la cerimònia religiosa que l’acte d’agermanament són públics i oberts a tots.

Nota de premsa cedida per Òmnium Cultural de l’Alguer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa