Tornaveu
Barcelona ja té colla de muixerangues

Diumenge 12 de maig, onze del matí, cruïlla del Passeig Sant Joan de Barcelona amb el carrer Sant Antoni Maria Claret. Qui sap si els annals de la història festiva registraran aquest dia, hora i lloc com el moment constituïu de les muixerangues a Catalunya! L’espai i el moment triat per la colla Muixeranga de Barcelona per presentar-se oficialment i erigir-se com l’ única formació en actiu fora del País Valencià.

Des de fa mesos, els muixeranguers barcelonins assagen setmanalment a local de la Casa València. En la presentació oficiosa que hi va tenir lloc el 2 de desembre van ser capaços de realitzar una Torreta sense xiquet, un pilar de tres i múltiples pilars de dos. Cinc mesos més tard, el públic present al bateig va poder presenciar un pilar dos, un banc, una torreta, i fins i tot un alcoià. Tot plegat davant l’atenta mirada dels Castellers de Sagrada Família, convidats expressament per l’ocasió.

La Muixeranga de Barcelona se suma a la dotzena d’entitats festives que ja realitzaven construccions humanes: set formacions castelleres convencionals, tres de caràcter universitari, una colla falconera i una moixiganga. Eva Solsona va destacar que encara es troben en fase de formació, aprenent les tècniques de les figures bàsiques. Els assajos del grup són completament oberts a totes les persones que vulguin formar-ne part. No requereixen experiència prèvia ni coneixement de la tradició. Quan s’hagin consolidat com a formació, va avançar la presidenta de l’entitat, es plantegen fer actuacions a les festes d’arreu de Catalunya on els convidin.

Per tal de poder aprendre de les colles valencianes i poder establir-hi uns vincles més estrets, la Muixeranga de Barcelona ja ha manifestat el desig d’associar-se a Federació Coordinadora de Muixerangues, constituïda el 20 de gener al Museu de la Festa d’Algemesí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa