Tornaveu
Arrenca el cicle de xerrades Trencadís Literari, centrat en Barcelona i el guió cinematogràfic

En aquesta edició el cicle posa el focus en el guió cinematogràfic i especialment en alguns films que han pres com a escenari i font d’inspiració la ciutat de Barcelona. De vegades, la mateixa ciutat s’ha convertit en un personatge més que amara tota la història i que esdevé protagonista d’una ficció.

Aquest any cinc guionistes de cinema conversaran durant una hora amb el moderador del cicle, Manuel Delgado, doctor en Antropologia i Catedràtic a la Universitat de Barcelona. La conversa servirà per trobar i analitzar les mirades antropològiques amagades en els seus textos.

Cinc directors

El cicle comptarà amb la participació de David Victori, Marc Pastor, Ventura Pons, Claudio Zulian i Carles Benpar. Juntament amb Manuel Delgado analitzaran les mirades antropològiques ocultes en el llenguatge cinematogràfic amb el suport d’una selecció d’escenes de pel·lícules.

El debat podrà extreure conclusions sobre les formes de vida materials o immaterials de temps anteriors, aspectes sobre la mentalitat o l’organització social. La lectura antropològica també permetrà reflexionar sobre el segle passat a través d’objectes, eines i estris relacionats amb l’alimentació o oci.

A vegades el guió cinematogràfic pot recórrer a una estructura de rondalla o conte encara que sense que hi hagi missatge moral, fet que pot fer pensar en l’àmbit de la cultura popular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa