Cada any, milers de persones estudien català a través de l’oferta formativa del Consorci per a la Normalització Lingüística. Nouvinguts i també persones que fa anys que viuen al país però que no n’havien assimilat la llengua, aprenen la nostra llengua en cursos que van des dels nivells més bàsics fins als nivells on l’alumne assoleix la màxima competència en català. Aprofitant aquest marc, el Consorci duu a terme un programa d’activitats relacionades amb la cultura per vincular el coneixement de la llengua a les expressions culturals de Catalunya. Així, com explica des de la delegació del Consorci a Barcelona Gemma Teixidó, “les classes de català per a adults de Barcelona s’emmarquen sota l’eslògan ‘llengua, cultura i cohesió’, una orientació pedagògica que serveix de complement dels continguts teòrics del curs, i s’aplica fins al nivell C”.

El programa inclou activitats de tota mena, “els alumnes van a exposicions del Palau Robert, surten al teatre, al cinema, assisteixen a concerts de música en català, col·laboren en activitats de cultura popular als barris, etcètera, i tot plegat embolcallat en la teoria del català perquè tinguin també un coneixement de la cultura, que la visquin en primera persona”. Teixidó remarca que les activitats relacionades amb el consum cultural en català es condensen sobretot en els primers nivells, “perquè és quan l’alumne necessita més contacte amb el català, absorbeix molts conceptes i s’interessa per tot allò que té relació amb la cultura del país”.

Podeu trobar més informació al web del Consorci i al Facebook del Consorci a Barcelona, on es recullen les activitats que realitzen els alumnes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa