Tornaveu
Amant de la cultura popular busca llibre desconegut

Llegendes, arquitectura rural, cançoners, elements de festa, herbes remeieres, jocs tradicionals, oficis antics… El catàleg de la Tradillibreria ja compta amb més de mil exemplars, sis-cents dels quals consultables a la seva pàgina web, i una extensa gamma de disciplines disponibles. Lluís Marmí explica a Tornaveu els seus inicis: “fa dotze anys, l’editorial Mèdol ens va convèncer que reformuléssim la llibreria tenim a Tona en un punt de trobada pels amants de la cultura popular”.

El seu naixement es va concebre com una oportunitat per visualitzar tota aquella bibliografia generalment menyspreada per les llibreries convencionals. Presentats en un mateix espai, cadascun dels llibres adquireixen un valor superior. Preguntat pels llibres que més bona sortida han rebut aquest any, Marmí destaca el Catàleg dels gegants centenaris (Departament de Cultura) i La nit de Sant Joan a Barcelona (Angle Editorial). Tanmateix, subratlla que Tradillibreria no es mou únicament en la lògica comercial. Desitja promoure i participar en les fires i fòrums de cultura popular que se celebren arreu del país, especialment entre el públic infantil. Mitjançant un conveni amb Cavall Fort, aconsegueixen aquest objectiu.

Marmí es mostra orgullós de l’atenció personalitzada que dispensen als seus clients: “Nosaltres no som una botiga de llibres, sinó una llibreria. Rebem demandes de molts tipus de persones: acadèmics, aficionats, pares i mares que volen educar els seus fills usant continguts folklòrics… Moltes vegades parlem amb persones que desitgen un llibre que no saben que existeix. La nostra feina és assessorar cadascun d’aquests perfils, dirigir-los als llibres o editors que més els poden ajudar. No ens dediquem senzillament a la compravenda”.

Podeu consultar el catàleg de Tradillibreria en el següent enllaç o bé adreçant-vos al correu [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa