Notícia

En marxa els Premis Capital de la Sardana 2022

La Confederació Sardanista de Catalunya ha obert el termini per presentar candidatures

Sardanes
Els Premis Capital de la Sardareconeixen la tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional al país
Els Premis Capital de la Sardareconeixen la tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional al país

Amb l’objectiu de reconèixer persones, entitats i institucions que hagin desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional, la Confederació Sardanista de Catalunya posa en marxa una nova edició dels Premis Capital de la Sardana i es poden presentar candidatures fins al pròxim diumenge 20 de febrer. Tots els candidats seran sotmesos a estudi per part de la Comissió Capital de la Sardana, encarregada d’atorgar els guardons segons unes categories establertes després de recopilar, proposar i analitzar les diverses propostes presentades, que segons les bases dels premis, han de ser presentades per entitats afiliades a la Confederació.

I quan es coneixeran els guardonats? Serà en el marc de la proclamació de Balaguer com a Capital de la Sardana 2023, dissabte 19 de març. Això sí, els premis no s’entregaran fins a finals del 2022, en una cerimònia el 17 de desembre, on també es presentarà la Guia Sardanista 2023, s’erigirà Sant Cugat del Vallès com a Capital de la Sardana 2023 i es farà pública la Capital de la Sardana 2025.

Pel que fa als guardons, hi ha la categoria de Medalles al Mèrit Sardanista -per a persones o entitats que s'han distingit per una trajectòria rellevant i continuada en la divulgació i promoció de la sardana-, la Medalla al Mèrit Musical -persones o entitats que s'han distingit per una trajectòria rellevant i continuada en la divulgació i promoció o composició de música per a cobla-, i la Medalla al Mèrit de la Dansa catalana, per a persones o entitats que s'han distingit per una trajectòria rellevant i continuada en la divulgació i promoció de la dansa tradicional i popular catalana.

Altres guardons són el de la Dedicació, per a persones que han desenvolupat una feina constant a favor de la sardana o la dansa. A la Continuïtat, per a entitats, concursos o Aplecs adscrits a les comissions d'Aplecs que celebren 50, 75, 100, 125 anys. També es reconeix la tasca de mitjans de comunicació, així com la de persones o entitats que s'han distingit per portar a terme propostes innovadores en el camp de la sardana o la dansa.

Finalment, també es reconeix la tasca de persones o entitats que s'han distingit per realitzar publicacions, investigacions, etc., en el camp de la sardana o la dansa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article