Notícia

L’Institut Menorquí d'Estudis, Joan Ramon Vinaixa i Fermín Pardó, premis Recercat 2021

L’acte de lliurament dels premis serà divendres en el Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa

Associacionisme
L’Institut Menorquí d'Estudis porta 35 anys dedicats a la recerca local i a la difusió de la cultura i ciència de Menorca
L’Institut Menorquí d'Estudis porta 35 anys dedicats a la recerca local i a la difusió de la cultura i ciència de Menorca

L’Institut Ramon Muntaner ha donat a conèixer els guardonats amb els premis Recercat 2021. Són l’Institut Menorquí d’Estudis, en la categoria d’entitat, i ‘ex aequo’ en Joan Ramon Vinaixa Miró i Fermín Pardo Pardo, en la categoria de persona. Els premis són un reconeixement a l’àmplia tasca que tots tres fan, des de Menorca, Terres de l’Ebre i València, en la investigació i promoció de la cultura local i comarcal.

El Premi Recercat a l’Institut Menorqui d'Estudis és un premi als 35 anys que aquesta entitat porta treballant en la recerca local i en la difusió i promoció de la cultura i ciència de Menorca i des de Menorca. Ho fa a través de cinc seccions (Ciències Naturals, Ciències Socials, Ciència i Tècnica, Història i Arqueologia, i Llengua i Literatura) i també des d’un Observatori Socioambiental de Menorca, una xarxa d'entitats i particulars que recull i analitza informació d’àmbit local alhora que contribueix a l’observació del canvi global.

El premi en la categoria de persona ha estat per al mestre i historiador Joan Ramon Vinaixa i per al folklorista, músic i escriptor Fermí Pardo. El jurat ha reconegut el primer per la seva trajectòria en la recerca i l'estudi sobre les Terres de l’Ebre i el seu entorn proper durant la segona meitat del segle XVIII i la primera del segle XIX. 

Per la seva banda, Fermí Pardo és un dels principals experts en música tradicional valenciana. Cronista Oficial de Requena, des dels anys 19070, ha fet un extens treball de recopilació de la música i el folklore del territori valencià, creant un ampli fons documental, que ara es pot consultar en obert a la wikipedia. El seu treball ha contribuït a recuperar les danses del Corpus de València així com una llarga llista de danses de pobles i comarques valencianes.

Divendres 7 de maig (10 hores) la sala petita del Teatre Auditori Felip Pedrell acollirà l’acte de lliurament dels premis, en el marc de les Jornades de Cultura i Recerca Local. L’aforament és limitat i, per tant, cal inscripció prèvia,  i també es podrà seguir a través del canal de Youtube de l’IRMU.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article