Tornaveu
L’Institut Menorquí d’Estudis, Joan Ramon Vinaixa i Fermín Pardó, premis Recercat 2021

El Premi Recercat a l’Institut Menorqui d’Estudis és un premi als 35 anys que aquesta entitat porta treballant en la recerca local i en la difusió i promoció de la cultura i ciència de Menorca i des de Menorca. Ho fa a través de cinc seccions (Ciències Naturals, Ciències Socials, Ciència i Tècnica, Història i Arqueologia, i Llengua i Literatura) i també des d’un Observatori Socioambiental de Menorca, una xarxa d’entitats i particulars que recull i analitza informació d’àmbit local alhora que contribueix a l’observació del canvi global.

El premi en la categoria de persona ha estat per al mestre i historiador Joan Ramon Vinaixa i per al folklorista, músic i escriptor Fermí Pardo. El jurat ha reconegut el primer per la seva trajectòria en la recerca i l’estudi sobre les Terres de l’Ebre i el seu entorn proper durant la segona meitat del segle XVIII i la primera del segle XIX.

Per la seva banda, Fermí Pardo és un dels principals experts en música tradicional valenciana. Cronista Oficial de Requena, des dels anys 19070, ha fet un extens treball de recopilació de la música i el folklore del territori valencià, creant un ampli fons documental, que ara es pot consultar en obert a la wikipedia. El seu treball ha contribuït a recuperar les danses del Corpus de València així com una llarga llista de danses de pobles i comarques valencianes.

Divendres 7 de maig (10 hores) la sala petita del Teatre Auditori Felip Pedrell acollirà l’acte de lliurament dels premis, en el marc de les Jornades de Cultura i Recerca Local. L’aforament és limitat i, per tant, cal inscripció prèvia, i també es podrà seguir a través del canal de Youtube de l’IRMU.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa