Notícia

S’obre el termini per als Premis Capital de la Sardana 2019

Els guanyadors de les 8 categories es donaran a conèixer al mes de març a Perpinyà

Sardanes
Ballada de sardanes a Alfés, al Segrià, per començar l'any nou
Ballada de sardanes a Alfés, al Segrià, per començar l'any nou | Dolors Sansa / Sardalleida

Fins el proper diumenge 24 de febrer es poden presentar les candidatures per als Premis Capital de la Sardana, que reconeixen les persones i entitats que s’han destacat per la seva tasca de divulgació i promoció de la sardana, la cobla i la dansa tradicional catalana.

Els Premis Capital de la Sardana, que són atorgats anualment per la Confederació Sardanista de Catalunya, són els més destacats en el món de la dansa tradicional i popular catalana. Existeixen dues modalitats: les Medalles al Mèrit i el Premis Capital de la Sardana. Les Medalles al Mèrit també tenen tres categories diferents: la Medalla al Mèrit Sardanista, al Mèrit Musical i al de la Dansa, que premien persones o entitats que s'han distingit per una trajectòria rellevant i continuada en la divulgació i promoció de la sardana, la cobla i la dansa tradicional i popular catalana, respectivament. 

Pel que fa als Premis Capital de la Sardana, existeixen cinc categories. El Premi a la Dedicació va dirigit a persones en àmbits generals que han desenvolupat una feina constant a favor de la sardana o la dansa. El Premi a la Continuïtat és per a entitats, concursos o Aplecs adscrits a les comissions d'Aplecs que celebren 50, 75, 100, 125 anys. La tercera categoria és als Mitjans Audiovisuals, per a edicions discogràfiques, premsa, ràdio, televisió, produccions cinematogràfiques, xarxes socials. Hi ha també el Premi a Iniciatives Renovadores, per a persones o entitats que s'han distingit per portar a terme propostes innovadores en el camp de la sardana o la dansa. I finalment, la categoria a Estudis Sardanistes premia aquelles persones o entitats que s'han distingit per realitzar publicacions, investigacions, etc., en el camp de la sardana o la dansa.

Les candidatures s’han d’enviar al correu electrònic info@confsardanista.cat, o bé a la seu de la Casa de la Sardana (carrer del Pou de la Figuera, 15, Barcelona). La Comissió Capital de la Sardana estudiarà i comprovarà les dades de les candidatures per decidir les persones i entitats a les quals s'atorgaran els guardons. El termini finalitza el proper 24 de febrer.

Els guanyadors es faran públics el dissabte 16 de març durant l'esdeveniment institucional de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019, que prendrà el relleu de Montblanc. El lliurament dels premis serà a finals d'any, també a la capital del Rosselló. En aquest acte es presentarà Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2020 i es nomerà la del 2022, que prendrà el relleu de Balaguer 2021.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article