Tornaveu
S’obre el termini per als Premis Capital de la Sardana 2019

Els Premis Capital de la Sardana, que són atorgats anualment per la Confederació Sardanista de Catalunya, són els més destacats en el món de la dansa tradicional i popular catalana. Existeixen dues modalitats: les Medalles al Mèrit i el Premis Capital de la Sardana. Les Medalles al Mèrit també tenen tres categories diferents: la Medalla al Mèrit Sardanista, al Mèrit Musical i al de la Dansa, que premien persones o entitats que s’han distingit per una trajectòria rellevant i continuada en la divulgació i promoció de la sardana, la cobla i la dansa tradicional i popular catalana, respectivament.

Pel que fa als Premis Capital de la Sardana, existeixen cinc categories. El Premi a la Dedicació va dirigit a persones en àmbits generals que han desenvolupat una feina constant a favor de la sardana o la dansa. El Premi a la Continuïtat és per a entitats, concursos o Aplecs adscrits a les comissions d’Aplecs que celebren 50, 75, 100, 125 anys. La tercera categoria és als Mitjans Audiovisuals, per a edicions discogràfiques, premsa, ràdio, televisió, produccions cinematogràfiques, xarxes socials. Hi ha també el Premi a Iniciatives Renovadores, per a persones o entitats que s’han distingit per portar a terme propostes innovadores en el camp de la sardana o la dansa. I finalment, la categoria a Estudis Sardanistes premia aquelles persones o entitats que s’han distingit per realitzar publicacions, investigacions, etc., en el camp de la sardana o la dansa.

Les candidatures s’han d’enviar al correu electrònic [email protected], o bé a la seu de la Casa de la Sardana (carrer del Pou de la Figuera, 15, Barcelona). La Comissió Capital de la Sardana estudiarà i comprovarà les dades de les candidatures per decidir les persones i entitats a les quals s’atorgaran els guardons. El termini finalitza el proper 24 de febrer.

Els guanyadors es faran públics el dissabte 16 de març durant l’esdeveniment institucional de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019, que prendrà el relleu de Montblanc. El lliurament dels premis serà a finals d’any, també a la capital del Rosselló. En aquest acte es presentarà Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2020 i es nomerà la del 2022, que prendrà el relleu de Balaguer 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa