Tornaveu
2.000 bastoners se citen a Sant Cugat en la 42a Trobada Nacional

A Sant Cugat del Vallès, la primavera 2017 serà recordada per la gran explosió i afluència d’amants de la cultura popular que s’han dirigit a la ciutat. Encara no ha passat un mes des de la celebració de la XXX Diada de la Puntaire i ja s’hi prepara un altre de les dates assenyalades en el calendari associatiu: la Trobada Nacional de Bastoners. Més de 2.000 persones, representant vuitanta colles repartides arreu de la geografia catalana, s’hi citaran el 10 de juny per demostrar el dolç moment viscut pels bastoners catalans.

La Trobada Nacional és el seu gran aparador. Una oportunitat fantàstica per demostrar la gran diversitat de vestuaris i balls de les colles practicants. També la voluntat innovadora i creativa d’un col·lectiu sempre obert a la participació amb altres expressions folklòriques. Els Bastoners de Sant Cugat, organitzadors i amfitrions de la Trobada amb motiu del 25è aniversari de la seva constitució, van convèncer altres entitats locals (gegants, diables, banda, esbarts, castellers, sardanes) perquè replantegessin les seves actuacions “a la bastonera”. Fruit d’aquestes sinergies, en sorgí un espectacle híbrid que ara presentaran al conjunt de colles catalanes.

Tampoc s’hi trobaran a faltar les actuacions més genuïnes de les colles bastoneres, encapçalades per les quatre cercaviles que desfilaran pel nucli antic de la població (17:00h, al voltant del Parc Ramon Barnils) i conclouran en una Ballada conjunta (19:15, Plaça de Victòria dels Àngels”). El tradicional sopar de germanor (20:30h, Plaça Ramon Barnils) serà el pròleg del ball de festa, amenitzat pel grup de versions La Golden Beat, que clourà la gran festa anual bastonera.

La celebració de la 42a Trobada Nacional de Bastoners ha comptat amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles de Bastoners de Catalunya i la complicitat de 200 voluntaris que vetllaran pel seu bon desenvolupament. Aprofitant l’elevada concurrència de persones que visitaran la ciutat, la colla amfitriona ha organitzat visites turístiques al monestir de Sant Cugat (d’origen romà) i al celler modernista que hi construí el reputat arquitecte Cèsar Martinell.

Podeu consultar tota la informació d’interès (accés, horaris, punts d’informació, etcètera) seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa