Tornaveu
12 hores de cultura popular a La Jonquera

Aquest cap de setmana, els carrers de La Jonquera es transformaran per acollir un gran tast de la cultura popular catalana, en què no hi faltaran diables, trabucaires, castells, sardanes i correfocs, entre d’altres. Serà una jornada, 12 hores de cultura popular a La Jonquera, en què hi haurà representació local però també convidats per a l’actuació castellera, que duran a terme els Vailets de Castelló, els Xerrics d’Olot i els Castellers del Riberal.

El tret de sortida serà el dia 11 a les 22h, amb el correfoc dels Diables de l’Albera, que començarà a la plaça de l’ajuntament. A les 23.30h, Els Ganxet oferiran un concert. L’endemà, els veïns de La Jonquera es despertaran amb els trabucaires a les 8.30h, preàmbul de la gran cercavila que tindrà lloc a les 10h, amb la participació dels Xanquers, els Grallers i els Tambors de l’Albera –les colles locals-, acompanyats pels grallers dels Vailets, els Xerrics i els del Riberal, que justament donaran pas a la jornada castellera amb les mateixes colles.

A la tarda serà el torn de les sardanes amb la Cobla Vila de La Jonquera, i després hi haurà un taller de xanques i, finalment, la jornada finalitzarà amb un altre correfoc a les 20h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa