Tornaveu
‘1, 2 i 3 pica Bressola’ uneix nens de la Bressola i músics dels Països Catalans

La llengua catalana és atacada per tots els fronts. A les Illes, el País Valencià i l’Aragó, per la via institucional, a Catalunya, de la mà de tribunals espanyols –i catalans- que sentencien contra la immersió lingüística i la convivència, i a la Catalunya Nord, el gran enemic és la desídia institucional i la manca de suport per part de l’estat francès per mantenir viva la llengua catalana com a riquesa del seu territori. A banda i banda dels Pirineus, però, la societat civil és tossuda i no es deixa trepitjar.

A la Catalunya Nord, els Amics de la Bressola i La Bressola, que aplega les escoles catalanes, treballen en un nou projecte musical que uneix els infants de la bressola i diversos músics i cantants dels Països Catalans, un CD que, més enllà d’oferir cançons infantils catalanes, esdevé una prova més de la unitat de tota una comunitat lingüística que no està disposada a permetre cap pas enrere.

El projecte, 1, 2 i 3 pica Bressola, ha començat a rodar a les aules catalanes de la Catalunya Nord, i han estat els alumnes els qui han fet una primera tria de cançons que voldrien incloure al recopilatori, que compta amb la supervisió de Marc Serrats i la col·laboració de Marc Grau (tots dos membres del grup Xerramequ Tiquismiquis). L’objectiu és que el CD estigui enllestit el Nadal de 2012, es podrà comprar a les botigues de música i també es podrà descarregar a través d’Internet. Es farà un concert a Barcelona al desembre i a principis de l’any vinent a Perpinyà i Girona.

Els músics i cantants que participaran en el projecte han donat el vist i plau per a compartir totes les cançons en llicències lliures Creative Commons, una opció que s’encomanarà a tota la producció i que permetrà la generació de nous continguts audiovisuals i compartir tota mena de propostes artístiques a partir de les cançons del projecte. A més, es podrà seguir tot el procés de gestació del disc compacte, amb proves de cançons i vídeos del treball de creació, així com els assaigs i els enregistraments de cançons dels infants, a través del web d’Espai Bressola. De fet, ja es pot escoltar la primera cançó, Jo tinc 5 pomes, de Pere Poma, des d’aquest mateix enllaç.

En temps de crisi, però, cal recórrer a fonts de finançament alternatives, i en aquest cas tothom pot aportar el seu gra de sorra al projecte. Els impulsors del CD cerquen suport exposant el seu projecte en la plataforma de micromecenatge més coneguda a casa nostra, Verkami. Així, tothom qui ho desitgi pot fer aportacions econòmiques per ajudar els impulsors del projecte a assolir la xifra de 9.000 euros. De moment, s’han aconseguit 3.160 euros, el termini per participar-hi finalitza el 15 de juliol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa