Tornaveu
Una viquimarató per enriquir els continguts de música i dansa popular

La iniciativa va sorgir arran del Congrés de Música d’Arrel, que es va celebrar del 13 al 15 de novembre passat i la comunicació que hi va presentar Ferran Brosa, d’El Til·ler: Associació de Cultura Popular de la Garrotxa. Llavors s’hi va iniciar un debat a Twitter al voltant de l’escassa presència de continguts de música i dansa popular a la Viquipèdia. Com destacava una piulada, “Hi ha més futbolistes Bielorussos a la Viquipèdia (en català) que acordionistes, grallees i sacaires”.

El debat va entrar a la Taverna de la Viquipèdia, el lloc de trobada virtual entre viquipedistes, i finament es va concretar en la jornada de Viquimarató que se celebrarà aquest durant tot el dia de dissabte. L’acte començarà a les 10 hores del matí amb la presentació i una formació en directe per videoconferència sobre com editar.

L’activitat està oberta a tots participants, que es poden inscriure en aquest enllaç. Els viquipedistes rebran l’accés i la bibliografia necessària sobre els articles proposats per així contribuir amb continguts de qualitat verificables. A la web de la viquimarató poden consultar-se els diferents continguts i articles que es desenvoluparan.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa