Tornaveu
Una interpretació del Cant de la Sibil·la oberta i col·laborativa

“Us agradaria estar presents en el moment d’inspiració, quan s’encén la flama creativa per a un nou projecte artístic?”. Amb aquesta crida, la Fira Mediterrània de Manresa proposa als seus assistents una experiència única, presenciar el naixement d’un projecte musical en viu, en aquest cas, el treball de la cantant de Manacor Joana Gomila, que posa fil a l’agulla a una obra sobre el Cant de la Sibil·la. La cita és dissabte 7 d’octubre al Teatre Kursaal de Manresa, entre les 10h i les 21h, on, mitjançant xerrades amb experts, tallers pràctics i assajos oberts, el públic podrà viure, al llarg d’una jornada sencera, la creació artística en primera persona. El primer disc de Joana Gomila i el seu quintet, Folk souvenir (Bubota, 2016) ja va situar-la en la primera línia del folk dels Països Catalans, gràcies a l’èxit de la combinació de cançoner popular mallorquí, jazz i experimentació. El disc arribava després de quatre anys de feina de tot l’equip. La mateixa Gomila, el guitarrista Santi Careta, la teclista Laia Vallès, el contrabaix Àlex Reviriego i el bateria Arnau Obiol.

I què veuran els assistents d’aquest laboratori creatiu de la Fira de la Mediterrània? A més de veure en acció el grup de Gomila, escoltaran també les xerrades de diversos experts: Francesc Vicens, musicòleg responsable juntament amb Miquel Brunet del treball Mystirio Sibylla (Ona Edicions, 2017); l’organista Lluís Obiols i la soprano Laura de Castellet, que han participat en la recuperació de la variant de la Seu d’Urgell; la poetessa Maria Cabrera i l’antropòleg Manuel Delgado, que abordarà la figura de la sibil·la en el seu sentit primitiu, vinculat a la màgia i la bruixeria.

Aquest laboratori musical, que compta també amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears, també tindrà una improvisació musical a les 19.30h. I a partir d’aquí, Joana Gomila donarà forma al seu nou projecte, que tant pot ser un disc com un espectacle. S’anirà perfilant, i potser al novembre, on la cantant farà una alta jornada a Manacor, ja haurà definit més el projecte. Es tracta, en definitiva, de desenvolupar un projecte amb una forma de treballar molt enriquidora, oberta i col·laborativa amb tota la societat. Els resultats arribaran ben aviat!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa