Tornaveu
Un disc reivindica l’obra de Sancho Marraco

Diumenge, 31 de juliol, el Teatre El Patronat de La Garriga acull, a les 12:00h, la presentació del disc monogràfic de sardanes del compositor local Sancho Marraco. La cobla Mediterrània serà l’encarregada de fer sonar les notes de les composicions, sota la direcció de Bernat Castillejo.

La primera part de la presentació oferirà una selecció musical de sardanes i d’altres composicions no sardanistes de Sancho Marraco. La segona comptarà amb la mezzosoprano Marta Valero, que interpretarà sardanes, cuplets i d’altres composicions d’ambient de festa major.

El disc vol recuperar la figura de Sancho Marraco i reivindicar la seva obra sardanista. L’enregistrament compta amb 12 sardanes i hi ha la intenció de poder-ne gravar un segon volum. Alguns dels títols d’aquest primer disc són El testament d’Amèlia, premiada en el Certamen de Sardanes de Girona; Els Tremolencs; L’Aplec garriguenc; El maig a Montserrat (que va ser sardana de l’ofrena a Montserrat el 1960) o Segarrenca.

L’edició és de Picap, amb una tirada de 500 exemplars. Se’n podran comprar a la mateixa presentació, a través de Músics per la Cobla o a les activitats de l’Agrupació Sardanista. El disc és una iniciativa de Músics per la Cobla, amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista La Garriga i l’Ajuntament de La Garriga.

Sancho Marraco va ser un compositor amb una trentena de sardanes i més de 500 obres musicals, majoritàriament religioses. Va ser director musical del Teatre Romea de Barcelona entre els anys 1898 i 1908 i el 1912 i mestre de capella de la Catedral de Barcelona el 1923. L’any 1958 li fou imposada la Medalla al Mèrit Artístic de la ciutat de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa