Tornaveu
Trobada amb els Acordionistes del Pirineu 2022

El festival de música tradicional més antic dels Països Catalans, la Trobada d’acordionistes del Pirineu, torna a tot gas després de dos anys de restriccions per la pandèmia. Seran sis dies de concerts entre el 29 de juliol i el 3 d’agost amb seu a Arsèguel i la Seu d’Urgell, a més de celebrar un concert a Castellbò i un altre a Puigcerdà.

El divendres 29 de juliol es posarà en marxa la trobada amb el concert inaugural a migdia als jardins de l’Hotel Andria, a la Seu d’Urgell. El mateix divendres, ja a la nit, el Teatre de Cinemes Guiu, també a la Seu, acollirà un segon concert. El festival es traslladarà dissabte i diumenge, dies 30 i 31, a Arsèguel, amb actuacions diverses al llarg del dia al Parc de l’Església, i la tradicional Trobada amb els Acordionistes del Pirineu dissabte a la nit a l’envelat. L’esdeveniment musical es clourà a la Seu d’Urgell amb dos Concerts Catalunya, un dimarts 2 i l’altre dimecres 3. A la trobada també s’hi fa una feina de recerca i de recuperació de la tradició musical d’aquest instrument.

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu és organitzada per l’Associació Arsèguel i els Acordionistes del Pirineu, amb el patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat, l’IDAPA, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, els ajuntaments de la Seu d’Urgell, Arsèguel, Montferrer i Castellbò i Puigcerdà.

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu va començar a celebrar-se l’any 1976 a Arsèguel, i es considera el punt de partida de la recuperació de l’acordió diatònic a Catalunya, l’Aragó i País Valencià, i centre d’intercanvi cultural amb diversos països d’Europa i Amèrica. De fet, és considerat el festival d’acordió diatònic més important d’Europa. L’any 1999 la trobada es va incorporar a la Ruta Europea de Festivals de Música Tradicional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa